Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi hvale Hrvata

Luka Modrić opet oduševljava madridske medije: Bez njega se ne može!

Luka Modrić je nakon pobjede Reala kod Eibara opet zaslužio velike pohvale španjolskih novinara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Možda Real Madrid trenutno ima dosta problema, ali Luka Modrić definitivno ne spada u taj 'sektor'. Nakon pobjede Reala u Eibaru zaslužio je naslovnicu on-line izdanja AS-a čiji ga novinar hvali na sva zvona. U nekrolozima madridskih medija nakon El Clasica za Modrića su pisali da je jedini nešto pokušavao, ali nije ni on bio na razini.

No, protiv Šahtara i Eibara Luka Modrić bio je najbolji pojedinac u Realu. Pogodak u Ukrajini i asistencija Baleu u Baskiji samo su dio svega dobroga što je napravio u tim utakmicama. Modrić je još jednom potvrdio kako je mozak Reala. Bio je to kod Josea Mourinha, bio je to kod Carla Ancelottija, a sada je to i kod Rafe Beniteza.

Sva tri trenera označila su Modrića kao ključnog igrača. Ne možda kao Ronalda, ali definitivno je jedan od sigurnih, onih bez kojih se utakmica ne počinje. Brojke govore tome u prilog odnosno 112 podijeljenih pasova u Eibaru, najviše što smo od Luke vidjeli u sezoni.

Modrić najbolji u napadu i obrani

Modrić u prosjeku ima 71 dodavanje sa 93% preciznosti. Jedino je Toni Kroos nešto precizniji s 93%, ali ono što se vidljivo na svakoj utakmici je da Nijemac igra pomalo alibi nogomet. Nema tu previše rizika u pasovima, nema lopti koje će izbaciti 'pola obrane' protivnika. Ono što je razlika između njih dvojice je što Real bez Kroosa – može.

U defanzivi je Nijemac pak puno slabiji od Luke od kojeg statistički na tom polju nije bolji ni defanzivac u vezi Casemiro. Modrić ima 6.5 ukradenih lopti po utakmici, a Brazilac tek 4.75! Kroos je na tom polju tek na 2,3 ukradene lopte, Isco na 3.8, a od Nijemca je po tom pitanju bolji i James s 2.43.

Statistika Opte tako nam pokazuje kako je Luka Modrić i ofenzivno i defenzivno najbolji vezni igrač Reala. Nažalost za Real, u El Clasicu se još jednom pokazalo kako u današnjem nogometu na najvišem nivou ne smijete istrčati na teren bez jednog defanzivnijeg veznog. Koliko god da je Luka dobar u tom dijelu, on i Kroos nisu dvojac koji bi bio dovoljan blok protiv ovakve Barcelone.

Modrić je tako postao ljubimac i svog trećeg trenera u Madridu. Sada se u klubu boje da ne dođe do nove ozljede i vjerojatno će ga odmarati u Kupu kralja koji se igra sredinom tjedna. Njegov novi izostanak bio bi poguban za Real, zaključuje As.

Povijest je pokazala kako bi ozljeda hrvatskog veznjaka uvijek donijela Realov pad, a novi pad si ne smiju dopustiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider