Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'napravit ćemo tulum'

Zidane i Simeone najavili 'rat', a iziritirani Enrique odbrusio novinaru

Pet kola ostalo je do kraja, a prve tri momčadi s prvenstvene ljestvice Primere dijeli jedan jedini bod...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do kraja španjolskog prvenstva ostalo je pet kola, 15 bodova za podijeliti, a tri prvoplasirane momčadi dijeli svega jedan jedini bod. Luis Enrique, Diego Simeone i Zinedine Zidane održali su tradicionalne konferencije za medije dan prije utakmice i sva su trojica bila vrlo škrta na riječima uoči dramatične završnice.

Real Madrid je ne tako davno zaostajao 13 bodova za Barcelonom, a sada je na svega bod zaostatka nakon što su 'kraljevi' slavili protiv Getafe, a Barcelona izgubila od Valencije na Nou Campu.

"Ljudi, pa mi još nismo ništa osvojili. Nalazimo se u dobroj situaciji, ali ne sviđa mi se što svi govore da ćemo uzeti dvostruku krunu. Imamo priliku osvojiti Ligu prvaka i prvenstvo, no još nismo osvojili ništa. Moji igrači razmišljaju na isti način kao i ja. Svi govore o titulama, no svi smo koncentrirani samo na iduću utakmicu", rekao je Zidane, koji vjeruje da njegova momčad može do oba naslova.

Tko će biti španjolski prvak?

Ukupno glasova:

"Teoretski gledano možemo. Svakim kolom smo sve bliže i bliže, no to ne znači da smo nešto osvojili. Borit ćemo se do posljednje sekunde i posljednjeg trenutka. Otkako sam sjeo na klupu Reala govorio sam da je prvi cilj prestići Atletico. Sada smo na jedan bod od rivala, a on je bodovno izjednačen s Barcelonom", kaže Zidane.

Simeone s druge pak strane ne razmišlja o kiksevima Barce ili Real Madrida.

"Ne zanima me. Sve što želimo je slaviti u dvoboju protiv Athletic Bilbaa. Svaka utakmica od početka sezone je ključna za nas", tvrdi fokusirani Simeone, koji je uvjeren da njegova momčad do kraja može uzeti svih 15 bodova.

"Sve ovisi o nama, stoga da, mislim da može".

Momčad Luisa Enriquea je trenutno prva i sa svih pet pobjeda do kraja prvenstva podići će trofej prvaka. Stoga i ne čudi da je Barcin trener ipak bio najpričljiviji.

"Već smo govorili o ovome. Idemo se koncentrirati na iduću utakmicu. Nogomet je pun uzbuđenja i svašta se može promijeniti. Prvak će biti okrunjen na kraju 38. kola", kaže Enrique.

Gerard Pique bit će suspendiran za susret kod Deportiva u srijedu, a na njegovo mjesto skočit će mladi Marc Bartra koji je upisao svega 11 nastupa u sezoni.

"O Marcu mogu reći samo najbolje. Naporno je radio i spreman je za ovaj posebno važan trenutak za klub. To je igrač koji se nikad ne predaje i koji zaslužuje priliku u ovako velikoj utakmici", tvrdi Enrique, kojeg je razljutilo pitanje novinara hoće li rotirati napadački trojac MSN, koji je u posljednjih pet utakmica postigao svega tri pogotka (Suarez 2, Messi 1).

"Ne želim komentirati na tu temu".

Gerard Pique, kapetan i lider Barcelone, komentirao je nakon posljednjeg poraza od Valencije (1:2) da je i dalje uvjeren da će momčad osvojiti naslov prvaka.

"I ja sam. Inače ne bih sjedio ovdje. Napravit ćemo veliki tulum".

U idućem kolu Barca gostuje kod Deportiva, Real dočekuje Villarreal, dok Atletico ide na noge Athletic Bilbau.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider