Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procijenite sami

VIDEO Barci prijeti velika kazna: Enrique naredio Piqueu da dobije žuti?

Kamerama nije pobjegla reakcija s Barcine klupe poslije drugog pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trenutku kad je Lionel Messi realizirao jedanaesterac za 2:0 vodstvo Barcelone protiv Arsenala, reagirala je klupa Katalonaca.

Tehniko Barce kratko je porazgovarao s Luisom Enriqueom koji je vrlo brzo poslije toga pozvao do aut-linije Gerarda Piquea, jedinog igrača u svojoj momčadi kojemu je prijetila suspenzija ukoliko dobije žuti karton.

Španjolski i engleski mediji pitaju se je li trener Barcelone naredio svom stoperu da namjerno dobije javnu opomenu kako bi si otklonio prijetnju suspenzijom u daljnjem tijeku natjecanja. U tim trenucima Barca je imala kapitalna dva gola prednosti i Pique joj nije neophodan u uzvratu na Camp Nouu. Nekoliko minuta poslije španjolski reprezentativac žestoko je startao na Dannyja Welbecka i turski sudac Cuneyt Cakir dao mu je žuti karton.

Na potezu je UEFA

Ovaj slučaj uvelike podsjeća na slučaj iz 2010. kada je Jose Mourinho rekao Xabiju Alonsu na utakmici Ajax - Real da dobije žuti karton, a isto je sugerirao i Sergiju Ramosu preko vratara (Dudek je to rekao Casillasu, a Casillas Ramosu).

Mourinho je tada dobio dvije utakmice kazne (druga uvjetno) te je morao platiti 40.000 eura. Real Madrid je kažnjen sa 120.000 eura, Xabi Alonso i Ramos s 20.000, Casillas s 10.000, a Dudek s 5.000 eura.

Luis Enrique je poslije utakmice s Arsenalom na izravni upit novinarke demantirao da je Piqueu rekao da namjerno dobije žuti karton. Vidjet ćemo hoće li UEFA pokrenuti istragu. Ako se to dogodi i ako uz pomoć stručnjaka za komunikaciju otkriju što je točno Enrique kazao, za očekivati je i da će Barca biti kažnjena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider