Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Praktički najjači sastav

Lovren i društvo sačuvali mrežu, ali Liverpool nije uspio svladali Casillasa

Sve je bilo riješeno već u prvoj utakmici u ovom srazu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu na svom Anfieldu odigrali 0:0 s Portom. U prvoj utakmici u Portu engleska momčad je slavila s 5:0.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za domaćine.

Redsi su prolaz osigurali već u prvoj utakmici na Dragaou, pa je uzvrat i po intenzitetu, borbenosti i po zalaganju bio samo formalnost i puko odrađivanje posla. Iako Liverpool u subotu očekuje veliki derbi za drugo mjesto protiv Manchester Uniteda, trener Juergen Klopp nije izveo pričuvni sastav, a čak je odlučio uvesti i svog najboljeg strijelca Mohammeda Salaha u 74. minuti. Ipak, engleska momčad nije uspjela stići do pobjede, dijelom i zbog sjajnih obrana vratara Porta Ikera Casillasa.

Prvu šansu na utakmici propustio je Mane u 18. minuti kada je iz izgledne pozicije pucao tik iznad grede. U 31. minuti Senegalac u dresu Liverpoola je bio puno bliži pogotku, ali je njegov udarac glavom odsjeo na vratnici. U 35. minuti pokušao je i Lovren glavom, ali i njegov šut odlazi iznad grede, dok Portugalci nisu nijednom zaprijetili u prvom dijelu iako je u Liverpool stiglo čak 5.000 navijača Porta.

Drugi dio počeo je dalekometnim šutem igrača Porta Warisa kojeg jedva zaustavlja vratar Karius, a u 59. minuti u šansi je bio Firmino, ali niti on ne pogađa mrežu. U 77. minuti Casillas brani šut glavom Milnera, a u 82. minuti španjolski vratar brani i pokušaj Salaha. U 84. minuti gosti su došli do najveće prilike kada je na odbijenu loptu natrčao Torres, ali je u zadnji trenutak uklizao Lovren i spriječio pogodak. U 89. minuti među promašivače na ovoj utakmici upisao se i Ings čiji je šut Casillas uspio obraniti.

VIDEO ----> LIVERPOOL - PORTO 0:0

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Anfield sudi Felix Zwayer iz Njemačke.

LIVERPOOL: Karius - Gomez, Matip, LOVREN, Moreno - Milner, Henderson, Can (Klavan, 80)- Lallana, Firmino (Ings, 62), Mane (Salah, 74)

PORTO: Casillas - Maxi Pereira, Felipe, Reyes, Dalot - Bruno Costa, Oliver Torres, Andre Andre (Oliveirak, 62), Corona - Aboubakar (Paciencia, 80), Waris (R. Pereira, 68)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider