Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"I ja ću poput Subašića"

Lovre Kalinić se nakon rekordnog transfera oprostio od Hajduka

Hajdukov reprezentativac karijeru nastavlja u Belgiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči odlaska u Belgiju Lovre Kalinić odradio je oproštajni intervju sa splitskim novinarima.

"Nije ovo zbogom nego doviđenja. Takav je poziv nogometaša, evo stigao je red i na mene za odlazak, ali ovo je moj grad i sigurno ću se vratiti. Ovo je za mene veliki iskorak", poručio je Kalinić čiji je transfer u Gent srušio nekoliko rekorda.

Odšteta od 3.1 milijuna eura najveća je u povijesti koju je Gent platio za nekog igrača, ujedno i najveća ikad koju je neki belgijski klub izdvojio za vratara. Također, Kalinić je postao i najskuplji hrvatski vratar u povijesti, nadmašivši transfere Vedrana Runje iz Marseillea u Standard Liege te Mateja Delača iz zaprešićkog Intera u Chelsea.

"Gent me pratio godinu dana i moj prelazak u taj klub je korak naprijed u mojoj karijeri, a ja ću svojim obranama pokazati kako su mojim dovođenjem napravili pravi posao", uvjeren je dosadašnji vratar Hajduka, koji je poslao poruku svim mladim nogometašima.

"Nikad nisam bio nestrpljiv, čekao sam svoju šansu, išao na posudbe u Junak, Karlovac i Novalju gdje je zimi u gradu bilo troje ljudi. Netko dođe kraćim putem, ali ako si ustrajan sigurno ćeš doći do svog cilja."

U reprezentaciji će Kalinić i dalje biti drugi vratar jer Danijel Subašić je broj jedan.

"On je moj veliki prijatelj, svakodnevno se čujemo. Znamo svi kakav je on put prošao da bi došao do reprezentativne jedinice. Bilo mu je teško i u Hajduku, imao je i ozljeda, a evo došao je do četvrtfinala Lige prvaka. Tako će doći i moje vrijeme, jedino me moje obrane mogu dovesti do nečeg velikog", zaključio je Kalinić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider