Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ševčenko trlja ruke

Loša vijest za Čačića i Vatrene: (Ne)očekivano pojačanje za Ukrajinu

Sve smo bliže odlučujućim bitkama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo deset dana prije utakmice Ukrajina - Hrvatska u Kijevu, ključne za prvo mjesto u skupini I kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko dobio je veliko pojačanje jer je ukrajinsko državljanstvo dobio 29-godišnji Brazilac Marlos i očekuje se kako će ga Ševčenko odmah pozvati u nacionalnu momčad.

Marlos je u Ukrajinu stigao 2012. godine kada je postao igrač Metalista iz Harkiva da bi 2014. prešao u Šahtar iz Donecka.

"Uzimanje ukrajinskog državljanstva bila je Marlosova odluka. Ovo je dobra vijest kako za Šahtar tako i za reprezentaciju Ukrajine. Radi se o kvalitetnom igraču s odličnim ljudskim kvalitetama", rekao je trener Šahtara Paolo Fonseca.

Dva kola prije završetka kvalifikacija Hrvatska je na vrhu skupine I sa 16 bodova koliko ima i drugi Island, dok je Ukrajina četvrta sa 14 bodova koliko ima i treća Turska.

Hrvatska će 6. listopada u Rijeci ugostiti Finsku, dok će Ukrajina istovremeno gostovati kod Kosova u Skadru.

Odluka pada u Kijevu

Tri dana potom slijedi odlučujuća utakmica u Kijevu.

U 9. kolu 6. listopada u ovoj skupini će još igrati Turska - Island u Eskisehiru, dok će 9. listopada Turska gostovati kod Finske u Turkuu, a Island će ugostiti Kosovo u Reykjaviku.

Izravni plasman na SP izborit će pobjednik skupine dok će drugoplasirana reprezentacija u dodatne kvalifikacije.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider