Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šukera doveo u Real

Legendarni predsjednik Real Madrida preminuo od koronavirusa!

Sanz je u utorak stigao u bolnicu u teškom stanju i s visokom temperaturom. Testiranjem je potvrđeno kako ima koronavirus, a ubrzo mu se zdravstveno stanje jako pogoršalo. Nažalost, u subotu je preminuo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih predsjednika u povijesti španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Lorenzo Sanz (76) preminuo je u Madridu četiri dana nakon što je završio u bolnici zbog koronavirusa.

Sanz je u utorak stigao u bolnicu u teškom stanju i s visokom temperaturom. Testiranjem je potvrđeno kako ima koronavirus, a ubrzo mu se zdravstveno stanje jako pogoršalo. Nažalost, u subotu je preminuo.

"Moj je otac preminuo. Nije zaslužio ovakav kraj. Napustio nas je jedan od najhrabrijih i marljivijih ljudi koje sam poznavao u životu", napisao je Lorenzo Sanz Jr. na Twitteru.

Sanz je bio predsjednik Kraljevskog kluba od 1995. do 2000. godine kada je velikan iz Madrida osvojio dvije titule Lige prvaka.

Osvojena Liga prvaka nakon 32 godine čekanja

Posebno se pamti njegov prvi naslov prvaka osvojen 1998. godine nakon 32 godine posta.

U klub je stigao 1995. godine naslijedivši Ramon Mendoza koji je bio prisiljen dati ostavku zbog financijskih problema i loših sportskih rezultata.

Sanz je pokušao preokrenuti klub dovodeći brojne zvijezde poput Roberta Carlosa, Davora Šukera i Predraga Mijatovića i to vlastitim novcem. Šuker je u Real stigao 1996. iz Seville i na Santiago Bernabeuu se zadržao do 1999. godine.

Sanzova politika je dovela do dugoočekivanog naslova prvaka Europe 1998. godine pobjedom protiv Juventusa. Bila je to prva europska titula Kraljevskog kluba nakon 1966. godine. Dvije godine kasnije Real je osvojio još jedan europski naslov, ovoga puta protiv Valencije.

Premda je Real pod njegovim vodstvom osvojio dvije Lige prvaka, Sanz je 2000. godine svega nekoliko tjedana nakon osvojene Lige prvaka, izgubio na izborima od Florentina Pereza.

Pod Sanzovim njegovim vodstvom Real je osvojio i Interkontinentalni kup (1998), prvenstvo (1997) i španjolski Superkup (97), dok su košarkaši osvojili prvsnstvo (2000).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider