Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijek pretposljednji

'Lokosi' pobjedom skočili na šesto mjesto, Rođak Karšić ušla u povijest HNL-a

U subotnjim susretima 15. kola Prve HNL nogometaši Lokomotive svladali su Osijek sa 2-1, a Istra 1961 je na domaćem terenu protiv Zagreba odigrala 0-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je posljednjeplasirani Zagreb i dalje bez pobjede u domaćem prvenstvu. No, mogli su 'pjesnici' doći do sva tri boda, jer u završnici susreta, odnosno u sudačkoj nadoknadi, veznjak Zagreba Valentino Stepčić nije iskoristio penal. Njegov udarac obranio je vratar Istre Ivan Brkić.

Sanja Rođak Karšić ispisuje povijest HNL-a

Dvostruki strijelac za 'Lokose' bio je Mirko Marić (6, 53-11m), a za Osijek je zabio Mile Škorić (15). Utakmica između Lokomotive i Osijeka ostat će zabilježena kao prva u povijesti HNL-a u kojoj je u sudačkoj postavi bila jedna žena. Sanja Rođak Karšić bila je linijska sutkinja na istočnoj strani terena u Kranjčevićevoj ulici.

U petak su nogometaši Dinama doživjeli drugi poraz u tjedan dana. Nakon što su izgubili u prošlom kolu od Rijeke, na Parku mladeži poraženi su od Splita sa 0-1, a strijelac je bio Petar Franjić u 38. minuti. Treba napomenuti da je Dinamo prije toga imao niz od 50 susreta bez poraza u domaćem prvenstvu.

Hajduk je i dalje prvi sa 29 bodova, Rijeka ima 28, Dinamo je treći sa 27 bodova, dok četvrtoplasirani Split ima 25. U nedjelju u 'Jadranskom derbiju' Hajduk dočekuje Rijeku.

Tablice vam donosi SofaScore Rezultati
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider