Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stiže 'zvijer'

Liverpool aktivirao skupu klauzulu: Stiže još jedno (pre)skupo pojačanje!

Bliži se još jedan veliki transfer na Anfieldu, najveći ulazni u povijesti Liverpoola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roberto Firmino stigao je za 29 milijuna funti, no to neće biti najveći ulazni transfer Liverpoola ovog ljeta. Kako javljaju negleski mediji, izvršni direktor kluba Ian Ayre i službeno je aktivirao odštetnu klauzulu za napadača Belgije i Aston Ville Christiana Bentekea. Ona, podsjećamo, iznosi 32.5 milijuna funt odnosno 46.4 milijuna eura! Samo je kupovina Andyja Carrolla (35 milijuna funti), bila skuplja u povijesti Redsa.

Tjednima se već špekulira o ovom transferu, ali je većina ipak smatrala kako će Liverpool uspjeti smekšati Aston Villu. Kada je prodan Raheem Sterling Cityju za 68 milijuna eura sigurno su zazubice narasle i čelnicima kluba iz Birminghama. A Brendan Rodgers voli šopingirati…

I nije samo to. Najveće zvijezde izbjegavaju Anfield jer tamo se opet neće slušati himna Lige prvaka. Tamo mogu stići jedino dosad nepriznati igrači na najvećoj sceni (Firmino) ili pak oni koji simpatiziraju taj klub kao što je Benteke.

Benteke je u Premier ligu stigao 2012. iz Genka, a Aston Villa je belgijskom prvoligašu platila 7 milijuna funti odštete. Belgijac je za Aston Villu imao 101 službeni nastup u kojima je 49 puta tresao suparničke mreže. U prošloj sezoni odigrao je 29 utakmica u Premier ligi, a 13 puta se upisao među strijelce. Od 2010. godine je stalni član belgijske reprezentacije za koju je u 24 nastupa postigao sedam pogodaka, ali je zbog ozljede propustio prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U odsutnosti Sturridgea zbog operacije, (do rujna ili listopada) Benteke preuzima konce sterilnog napada Redsa. Balotelli, Borini i Lambert su prošlost, a budućnost su Danny Ings, Christian Benteke i Divock Origi.

Benteke je 'zvijer' Premier lige i jedan od najboljih napadača na Otoku. Vidjet ćemo kako će se uklopiti u momčad Brendana Rodgersa jer u slabašnoj Villi je većinom bio u sjajnoj formi. Vrijedi li on 46 milijuna eura? U Premier ligi su kriteriji već davno izgubljeni…

Spomenimo i prvih 11 Liverpoola u prijateljskom susretu s Brisbaneom u Australiji:
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider