Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hat-trick Aguera

VIDEO Preokret Reala u zadnjim minutama, uraganska Borussia!

Utakmicama diljem Starog kontinenta kompletirano je prvo kolo Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blizu velikog iznenađenja bio je Sporting Lisabon, ali ipak nije uspio - Real Madrid je na Santiago Bernabeuu slavio s 2:1 i upisao tri boda na početku puta prema obrani naslova prvaka Europe.

Iznenađujuće su Portugalci poveli u 48. minuti kada je Bruno Cesar poentirao na asistenciju Bryana Ruiza.

Nisu se odmah raspali, odolijevali su naletima Kraljevskog kluba sve do 86. minute kada je Cristiano Ronaldo izjednačio golom iz slobodnog udarca, svojim 95. u Ligi prvaka. Pobjedu Madriđanima donio je povratnik iz Juventusa Alvaro Morata, koji je u 95. minuti glavom svladao vratara Patricija, nakon sjajnog ubacivanja Jamesa Rodrigueza. Obojica igrača su u drugom poluvremenu ušli u igru.

VIDEO Real Madrid - Sporting Lisabon 2:1

Luka Modrić je proveo svih 90 minuta na terenu dok je Mateo Kovačić ostao na klupi.

U istoj toj, skupini F, Borussia Dortmund je protutnjala Varšavom i svladala Legiju s 6:0. U strijelce se upisalo šest različitih igrača (Gotze, Sokratis, Bartra, Guerreiro, Castro i Aubameyang). Povratnik Mario Goetze počeo se iskupljivati za 'bijeg' u Muenchen i načeo je Legiju u 7. minuti. U 15. minuti je Papastathopoulos poduplao vodstvo Nijemaca, a samo dvije minute poslije u strijelce se upisao i Bartra. U drugom dijelu su Guerreiro (51) te Castro (76), na asistenciju nesuđenog hrvatskog reprezentativca Christiana Pulisica, Borussiji donijeli vodstvo od 5:0, a Aubameyang se u 87. minuti potrudio da momčad iz Dortmunda ostvari uvjerljiviju pobjedu na startu Lige prvaka od one koju je dan prije zabilježio njihov veliki suparnik iz Muenchena.

VIDEO Legia - Borussia Dortmund 0:6

Druga Borussia, ona iz Mönchengladbacha, izgubila je s 4:0 na gostovanju kod Manchester Cityja, u utakmici skupine C koja se trebala igrati u utorak, ali je odgođena zbog vremenskih neprilika.

Prva tri gola za Građane postigao je Sergio Aguero dok je četvrtog dodao Kelechi Iheanacho u sudačkoj nadoknadi.

U skupini E Bayer Leverkusen i CSKA Moskva odigrali su 2:2 nakon što su Nijemci rano poveli 2:0 golovima Mehmedija i Calhanoglua, ali Rusi krajem prvog dijela se vraćaju u dvije minute, pogocima Dzagoeva i Eremenka.

VIDEO Tottenham - Monaco 1:2

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić oporavio se od ozljede mišića i vratio se na vrata Monaca koji je na rasprodanom Wembleyju uspio srušiti Tottenham s 2:1 koji će na nacionalnom stadionu igrati domaće utakmice, zbog radova na njegovom novom stadionu. Statistika je bila debelo na strani domaće momčadi, ali Monacovi su igrači bili efikasni. Oba udarca u okvir gola završila su u mrežu Huga Llorisa. Prvi pogodak postigao je Silva (15), a drugi Lemar (31). Alderweireld je u 45. minuti uspio svladati Subašića, ali svi ostali pokušaji momčadi Mauricija Pochettina ostali su bez rezultata.

Debitant u Ligi prvaka, engleski prvak Leicester, s 3:0 je slavio u Belgiji protiv Club Bruggea. Albrighton je načeo, a Mahrez s dva gola dokrajčio Belgijance. U drugoj utakmici te skupine Porto i Kopehagen su remizirali 1:1, i to nakon što su domaćini vodili na poluvremenu.

Rezultati utakmica 1. kola Lige prvaka igranih u srijedu:

SKUPINA C

Manchester City - Borussia Moenchengladbach 4:0 (Aguero 9, 27pen, 77, Iheanacho 90)

SKUPINA E

Bayer Leverkusen - CSKA Moskva 2:2 (Mehmedi 9, Calhanoglu 15/Džagoev 37, Jeremenko 39)

Tottenham - Monaco 1:2 (Alderweireld 43/Bernardo Silva 16, Lemar 31)

SKUPINA F

Legia Varšava - Borussia Dortmund 0:6 (Goetze 7, Papastathopoulos 15, Bartra 17, Guerreiro 51, Castro 76, Aubameyang 87)

Real Madrid - Sporting Lisabon 2:1 (Ronaldo 89, Morata 90+5/Bruno Cesar 48)

SKUPINA G

Club Brugge - Leicester City 0:3 (Albrighton 5, Mahrez 29, 61)

Porto - FC Kopenhagen 1:1 (Otavio 13/Cornelius 52). CK: Gregus (Kop,67)

SKUPINA H

Juventus - Sevilla 0:0

Lyon - Dinamo 3:0 (Tolisso 13, Ferri 49, Cornet 57)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider