Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slijedi nova borba

Hrvatska i službeno ostaje bez velikog talenta Borussije Dortmund

Christian Pulisic u srijedu bi trebao debitirati za reprezentaciju svoje domovine, Sjedinjenih američkih država.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od onih nogometaša hrvatskog porijekla koji neće zaigrati za hrvatsku nogometu reprezentaciju je Christian Pulisic. Američki nogometaš naših korijena pozvan je u A reprezentaciju SAD-a koja u srijedu igra kvalifikacijsku utakmicu s Gvatemalom.

17-godišnji Pulisic jedan je od najvećih talenata američkog nogometa i zabio je gol protiv Hrvatske na U-17 Svjetskom prvenstvu u Čileu prošle godine. Njegov veliki talent prepoznala je i Borussia Dortmund koja je dovela mladog nogometaša prošlog ljeta.

Ovaj veznjak iz Hersheyja u Pennsylvaniji nakon igranja za mlađe selekcije dobio je poziv Jürgena Klinsmanna kako bi se riješilo pitanje za koga će igrati u budućnosti. Da se odluči za Hrvatsku bile su male šanse, ali njemački trener nije htio biti taj koji će Amerikancima možda uskratiti velikog nogometaša u budućnosti.

Njegov otac, kao i djed, bili su zainteresirani za hrvatski dres, no sam Christian navodno nije bio sklon igranju za zemlju svojih predaka već za onu u kojoj se rodio, na čemu mu nitko ne može ništa zamjeriti.

Hrvatska je kroz povijest uspjela nagovoriti mnoge nogometaše iz dijaspore da odjenu dres naše reprezentacije, no neki su ipak zaigrali za zemlju rođenja. Sljedeća borba HNS čeka s njemačkim savezom i to oko nogometaša Bayerna Fabiana Benka koji je isto godište kao i Pulisic.

Prošlog ljeta Benko je odradio pripreme s prvom momčadi Bayerna i Pep Guardiola ga je pohvalio. Moderan je ofenzivni nogometaš koji može igrati na krilnim pozicijama i iza napadača i nadamo se kako bi u budućnosti mogao izabrati hrvatsku reprezentaciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider