Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeb iz snova

Navijači Barce ogorčeni: Zar je moguće da Real ima toliko sreće!?

Nakon Rome i Wolfsburga, Real je izvukao Manchester City, koji na kladionicama figurira gotovo kao "autsajder" u polufinalu.

Ako bacite pogled na komentare navijača Barcelone na društvenim mrežama nakon ždrijeba polufinala Lige prvaka, zamijetit ćete da se slijevaju valovi gorčine i cinizma. Čini se da je tuga i muka pregolema.

„Real je opet dobio najlakšeg suparnika“, jedan je od najčešćih komentar drukera katalonskog kluba, dok Madridisti odgovaraju: „Tko gubi ima se pravo ljutiti.“

Žestok okršaj u tunelu: Rakitića i suca 'razapeli', a trener i zvijezde u totalnoj 'banani'

Ako ste pratili prepiske na raznim navijačkim forumima, društvenim mrežama i razno-raznim portalima, mogli ste zamijetiti da su mnogi prvo prognozirali kako će Real izvući u četvrtfinalu Wolfsburg ili Benficu, a sada Manchester City. I pogodili su. Madriđani su doista imali puno sreće u ždrijebu, Fortuna im je podarila suparnike kakve bi sami izabrali da su mogli birati: u osmini finala Roma, u četvrtfinalu Wolfsburg i u polufinalu Manchester City.

Engleski klub na papiru zvuči najslabije. Najveća svjetska kladionica William Hill ne daju mu prevelike šanse da će proći Real i osvojiti Ligu prvaka. Bayern je najveći favorit sa koeficijentom 2.5, slijedi Real sa 2.75, Atletico sa 4.50 pa na kraju Manchester City s gotovo autsajderskih 7.00.
Sudeći prema ovoj prognozi Real je opet izvrsno prošao. Bayern će prema procjeni William Hilla imati puno teži zadatak protiv Atletica, no, prognoze su jedno, a travnjak nešto sasvim drugo i pitanje je kako će to sve na kraju završiti.

Real je i prošle sezone imao dobar ždrijeb, ali Juve je mislio drugačije

Jer, i PSG je bio favorit protiv City, doduše nešto manji nego sada Real, pa su na kraju dalje prošli „građani“. Nije li Real i prošle sezone imao sjajan ždrijeb? Većina promatrača mislila je da će bez većih poteškoša proći Juventus i plasirati su u veliki finale. Bio bi to prvi finalni "el clasico" Lige prvaka u povijesti, no Talijani su imali nešto drugačiju računicu. Na kraju su se u Berlinu sastali Barcelona i Juventus.

Na klupi Cityja sjedi bivši trener Reala Manuel Pellegrini. Čileanac je potjeran sa Santiago Bernabeua nakon samo jedne sezone. Pellegrini to nije zaboravio Florentinu Perezu i zacijelo sniva slatku osvetu. I Atletico se nada poravnavanju računa s Bayernom. U finalu Kupa prvaka 1974. Madriđani su slično kao i u Lisabonu prije dvije godine već imali jednu ruku na „ušatom pokalu“, vodili su 1:0 nekoliko sekundi prije kraja produžetka, a onda se u posljednjim sekundama ukazao Schwarzenbeck i izjednačio na 1:1. Dva dana kasnije igrala se ponovljena utakmica u kojoj su Nijemci lako dotukli (4:0) psihološki uzdrmane i demoralizirane Španjolce.

Dakle, gotovo pa repriza polufinala sezone 2013/14. Dva ista španjolska te po jedan njemački i engleski klub, s tom razlikom što je umjesto Chelseaja ovaj put u polufinalu Manchester City, i to po prvi put u povijesti. Prije dvije sezone kuglice su spojile Real i Bayern te Atletico i Chelsea pa su se u prvom gradskom finalu u povijesti našli se ljuti madridski suparnici, Real i Atletico. Hoće li se povijesti ponoviti? Lako moguće, iako je logično da su Bayern i Real favoriti polufinala. Prvima je ovo peti a drugima šesti zaredom ulazak u polufinale najelitnijeg klupskog natjecanja.

Bayern je peterostruki, Real deseterostruki prvak Europe. Kao što rekosmo, Atletico je dvaput stizao do finala, ali nikada se nije penjao na najvišu stepenicu, dok je Manchester City prvi put u polufinalu. Realu je ovo 27. polufinale, Bayernu 18. i Atleticu peto.

Hrvatska će u polufinalu imati dva igrača, Luku Modrića i Matea Kovačića. Obojica nastupaju za Real. Modrić je već osvojio jednu Ligu prvaka s Realom pretprošle sezone, dok Kovačić nikada nije došao ni do polufinala.
Manchester City i Real prvu utakmicu igraju 26. travnja, a uzvrat 4. svibnja. Bayern i Atletico sastaju se 27. travnja i 3. svibnja. Finale je na rasporedu 28. svibnja u Milanu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider