Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Nogomet
Bizarni golovi

Ludilo na parku Prinčeva: PSG okrenuo, City se vratio

PSG i Manchester City odigrali su 2-2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Parku prinčeva...

Nogometaši PSG-a i Manchester Cityja završili su s neodlučenih 2-2 prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, koja je odigrana u srijedu na pariškom Parku prinčeva.

Uoči početka dvoboja navijači PSG-a razvili su ogroman transparent u obliku dresa svog omiljenog kluba s porukom na engleskom 'We want more' (Želimo više), aludirajući na posrtanja Parižana u četvrtfinalu Lige prvaka u posljednje tri sezone. No, tada su protiv sebe dvaput imali Barcelonu, a jednom Chelsea, što su u usporedbi s Manchester Cityjem, debitantom u četvrtfinalu Lige prvaka, ipak bili teži suparnici.

Momčad Laurenta Blanca nastupila je u skladu s navijačkim željama, napala goste od prvog zvižduka srpskog suca Milorada Mažića koji je već u 14. minuti dosudio kazneni udarac za PSG nakon dvojbenog prekršaja na Davidu Luizu. Loptu je uzeo Zlatan Ibrahimović, što je gotovo u svim situacijama siguran pogodak. No, Joe Hart je pročitao njegov udarac u donji desni kut i spriječio Parižane da dođu do vodstva.

Ono što nije uspjelo domaćim nogometašima uspjelo je 'građanima'. Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne pobjegao je svojim čuvarima po desnoj strani i snažnim udarcem probio Kevina Trappa za vodstvo Manchester Cityja u 38. minuti. No, samo tri minute poslije Ibrahimović se iskupio za promašeni kazneni udarac.

Viđali smo Ibru kako postiže pogotke na svakakve načine, ali ovaj će svakako ući u rubriku 'jedinstveni', jer ga je postigao blokirajući na rubu kaznenog prostora pokušaj izbijanja lopte Fernanda, koji se uspaničario kad je vidio da ga napada Ibrahimović.

Kao što su navalili prema vratima gostiju na početku dvoboja, igrači Laurenta Blanca isto su napravili i na početku drugog poluvremena. Iz te agresije izrodila se akcija za vodeći pogodak Parižana u 59. minuti. Cavani je odlično pucao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, Hart jedva uspio obraniti, a na odbijenu loptu natrčao je Rabiot i postigao svoj treći pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka.

Igrači PSG-a su nakon pogotka nastavili stvarati prilike, ali osim onog sretnog pogotka u 41. minuti, ovo nije bila Ibrahimovićeva večer. Pogodio je gredu, njegovi su udarci završavali u bloku, a u promašajima mu se pridružio i Cavani.

Kad dvojica najboljih strijelaca PSG-a ostanu bez učinka, onda je logična posljedica da njihova momčad ostane bez očekivane pobjede. Momčad Manuela Pellegrinija došla je do izjednačenja u 72. minuti uz obilnu pomoć sreće. Loše su reagirali obrambeni igrači PSG-a, Fernandinho je bio posljednji igrač Cityja koji je uputio loptu prema Trappu, a ona se na putu u mrežu odbila od još dvojice domaćih igrača.

Sve golove s utakmice PSG-a i Manchester Cityja možete vidjeti OVDJE.

Engleska momčad je na Parku prinčeva dobila što je tražila: ostala je neporažena, a uz to su i dvaput zatresli mrežu PSG-a. Za šest dana, u utorak 12. travnja, u Manchesteru će im za prolaz u polufinale biti dovoljno odigrati i 0-0, a Ibrahomović i društvo moraju pobijediti, ako ne postignu više od tri pogotka, kako bi nakon tri uzastopna ispadanja u četvrtfinalu konačno probili tu barijeru i izborili mjesto u polufinalu.

PSG - MANCHESTER CITY 2-2

PARIZ. Park prinčeva - 48.712 gledatelja. Sudac: Milorad Mažić (Srbija).

Strijelci: 0-1 De Bruyne (38), 1-1 Ibrahimović (41), 2-1 Rabiot (59), 2-2 Fernandinho (72)

Žuti kartoni: David Luiz, Matuidi / Fernando, Clichy, Mangala, Jesus Navas

PSG: Trapp - Aurier (od 78. Van der Wiel), Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Rabiot (od 78. Lucas), Thiago Motta, Matuidi - Di Maria, Ibrahimović, Cavani

MANCHESTER CITY: Hart - Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - Jesus Navas, De Bruyne (od 77. Delph), Silva (od 88. Bony) - Aguero (od 93. Kolarov)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider