Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juve može žaliti

Veliki preokret u Münchenu: Bayern se vratio iz 'mrtvih' i prošao nakon produžetaka!

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala u Münchenu nakon produžetaka pobijedili Juventus 4-2...

Utakmica je u regularnom dijelu završili 2-2 baš kao i prvi dvoboj u Torinu. Europski doprvak je vodio 2-0 golovima Paula Pogbe (6) i Juana Cuardada (28), no Bavarci su u posljednjih 15 minuta uspjeli izjednačiti i izboriti produžetak. Robert Lewandowski je u 74. minuti smanjio, a izjednačio je Thomas Müller golom u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bayern je okrenuo rezultat golom Thiaga Alcantare u 108. minuti, a sve dvojbe oko prolaza u četvrtfinale riješio je Kingsley Coman dvije minute kasnije.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zbog problema s preponom nije započeo utakmicu od prve minute, no u igru je ušao u 72. minuti.

Premda je bio blizu Juve niti ovoga puta nije uspio poraziti njemačkog velikana. Posljednji put Juventus je protiv Bayerna slavio prije 11 godina, a u Münchenu čeka pobjedu od 2004. godine.

Iako je nastupio bez ozlijeđenih Paula Dybale, Claudia Marchisia i Giorgia Chiellinija, te s Marijom Mandžukićem na klupi, Juve je sjajno otvorio utakmicu u Munchenu. Torinska 'Stara dama' je povela već u šestoj minuti golom Paula Pogbe. Francuz je iskoristio veliki nesporazum Alabe i Neuera, koji je izašao s gola, te zabio za 1-0. U 28. minuti europski doprvak je povećao prednost nakon sjajne kontre. Morata je osvojio loptu na svojoj polovici i sjajno povukao prošavši nekoliko suparničkih igrača, a potom asistirao Cuadradu, koji je 'polomio' Lahma i zabio za 2-0. Jedinu priliku u prvom dijelu Bayern je imao u 42. minuti kada je Müller pucao sa šest metara, no Buffon je sjajno reagirao.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Juventus je mogao riješiti u 59. minuti kada je Morata još jednom pobjegao čuvarima, izašao ispred Neura, ali ga je uspio izblokirati Kimmich. Njemački prvak je vratio nadu u 74. minuti kada je Lewandowski smanjio na 1-2 postigavši pogodak glavom nakon sjajnog ubacivanja Douglasa Coste s desne strane. Kada se već činilo kako će Juventus izdržati, domaćin je izjednačio u prvoj minuti sudačke nadoknade gurnuvši utakmicu u produžetak. Bayernov spasitelj je postao Müller koji je zabio na gotovo identičan način kao Lewandowski, ali ovaj put s desne strane je ubacio Coman.

Prvu priliku u produžetku imali su gosti. Mandžukić je odlično uposlio Lichtsteinera, no Švicarac je loše pucao. U 108. minuti Bayern je u potpunosti okrenuo rezultat. Thiago Alcantara je zabio nakon sjajne minijature s Müllerom, a dvije minute kasnije Coman je nakon brze kontre zabio za 4-2. U posljednjim trenucima produžetka Mandžukić je imao odličnu priliku, ali je Neuer obbranio njegov udarac.

Sve golove s utakmice Bayerna i Juventusa možete pogledati OVDJE.

Ždrijeb parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka održat će se u petak, 18. ožujka u Nyonu. Plasman među osam najboljih izborili su Real Madrid, Barcelona, Bayern, Atletico Madrid, Manchester City, PSG, Wolfsburg i Benfica.

BAYERN - JUVENTUS 4-2

MUNCHEN. Stadion Allianz Arena - 66,000 gledatelja; Sudac: Jonas Eriksson (Švedska);

Strijelci: 0-1 Pogba (6), 0-2 Cuardado (28), 1-2 Lewandowski (74), 2-2 Muller (90+1), 3-2 Thiago Alcantara (108), 4-2 Coman (110)

Žuti kartoni: Vidal, Kimmich, Lewandowski, Bernat / Khedira, Morata, Lichsteiner, Bonucci, Cuardado, Pereryra, Sturaro

Crveni karton:

BAYERN: Neuer - Lahm, Kimmich, Benatia (od 46. Bernat), Alaba - Alonso (od 69. Coman) - Costa, Muller, Vidal, Ribery (od 101. Thiago Alcantara) - Lewandowski

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Khedira (od 68. Sturaro), Pogba - Cuardado (od 88. Pereyra), Hernanes, Alex Sandro - Morata (od 72. Mandžukić)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider