Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
luda utakmica

VIDEO Liga prvaka: Wolfsburgov stoper nokautirao slavni Manchester United

Manchester United doživio je dabakl nakon silnih milijuna koje je menadžer Louis van Gaal potrošio prošloga ljeta na pojačanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United gostovao je kod Wolfsburga u sklopu 6. kola Lige prvaka i bila mu je potrebna pobjeda za siguran prolaz u osminu finala. Wolfsburg je u ludoj utakmici slavio protiv engleskog velikana s 3:2 i izbacio ga iz najelitnijeg klupskoj natjecanja.

Krenulo je odlično za United koji je poveo u 10. minuti preko Anthonyja Martiala. Proigrao ga je Juan Mata, a francuski napadač je malo iskosa matirao vratara Benaglija.

Vodstvo gostiju trajalo je svega tri minute, a onda je Naldo iskoristio dobro ubacivanje iz prekida i poslao loptu pored De Gee za izjednačenje Wolfsburga.

U 29. minuti najljepša akcija i pogodak utakmice. Draxler je nanizao nekoliko igrača, odigrao dupli pas sa suigračem, a onda nesebično asistirao Vierinhi koji iz neposredne blizine zabija za 2:1.

Manchester United je na samom kraju prvog poluvremena izjednačio, no pogodak je poništen zbog igrača koji nije dirao loptu, ali je omeo vratara, te je pritom bio u zaleđu.

Rezultat se nije mijenjao do 82. minute, a onda je pod sretnim okolnostima United poravnao na 2:2. Glavom je nakon kornera pucao Fellaini, a loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Guilavogui. Sreća gostiju trajala je svega dvije minute, a onda je Naldo svojim drugim pogotkom poslao Manchester kući.

U drugom susretu PSV je pobijedio CSKA 2-1, nakon što su gosti poveli u 76. minuti golom Sergej Ignaševič iz kaznenog udarca. Ipak, minutu kasnije domaćin je izjednačio golom Luuka de Jonga, a pobjedu i prolaza Nizozemcima je donio Davy Popper golom u 86. minuti.

Wolfsburg je osvojio prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, PSV je drugi sa 10 bodova, Manchester United je treći s osam bodova, a na začelju je CSKA sa četiri boda.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider