Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi put u povijesti

VIDEO Vida i društvo izdržali: City ipak slavi povijesni uspjeh!

Hrvatski reprezentativac zajedno sa svojim suigračima imao je častan oproštaj od Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Etihadu su Manchester City i Dinamo Kijev odigrali 0:0.

Nakon ovakvog rezultata dalje su prošli Englezi s ukupnih 3:1 do kojih su došli prije 20 dana u prvom dvoboju. City je do sada tri puta stigao do faze na ispadanje u elitnom natjecanju Starog kontinenta i sva tri puta je ispao. Posljednje dvije sezone od Barcelone u osmini finala (2015., 2014.), a od Fenerbahčea davne 1969. u 1. kolu tadašnjeg Kupa prvaka. Ovoga puta je napokon uspio.

Manuel Pellegrini je tako s trećim klubom stigao do četvrtfinala. Prije Cityja to mu je uspjelo i na klupi Villarreala i Malage.

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta za Kijevljane.

Bio je to jedan prilično neatraktivan susret iz kojeg kao najveću zanimljivost treba istaknuti ono što se dogodilo Građanima u prvom poluvremenu. Naime, ozlijedila su im se oba stopera - kapetan Vincent Kompany je morao izaći iz igre u sedmoj, a Nicolas Otamendi u 24. minuti.

Inače, domaćin je najbliže pogotku bio u 61. minuti kada je Jesus Navas uzdrmao vratnicu, dok su gosti najveću priliku imali u sudačkoj nadoknadi, no Joe Hart je obranio Gonzalezov udarac.

VIDEO Manchester City - Dinamo Kijev 0:0

MANCHESTER. Stadion Etihad - 51,000 gledatelja, Sudac: Ovidiu Hategan (Rum);

Strijelci: -

Žuti kartoni: Otamendi / Antunes, Garmaš

Crveni kartoni: -

MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Toure - Fernandinho, Navas, Silva (od 79. Sterling) - Aguero

DINAMO KIJEV: Šovkovski - Antunes, Dragović, Vida, Khacheridi - Miguel Veloso - Garmaš (od 64. Sidorčuk), Gusev (od 62. Jakovenko), Bujalski, Jarmolenko - Teodorczyk (od 46. Gonzalez)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider