Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
normalno trenirao

Real objavio: Luka Modrić vraća se na teren protiv zahuktale Rome

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić koji je, zbog ozljede gležnja, propustio posljednje dvije prvenstvene utakmice za Real Madrid, vratit će se u utorak na teren u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Rome, priopćio je u ponedjeljak madridski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modrić je u ponedjeljak normalno trenirao s ostatkom momčadi, kojoj jedino nedostaje ozlijeđeni francuski napadač Karim Benzema. Hrvatski reprezentativac je propustio u subotu utakmicu protiv Celte Vigo koju je Real Madrid pobijedio sa 7-1, a u srijedu nije nastupio niti na gostovanju kod Levantea, gdje je "kraljevski klub" slavio s 3-1.

Luka Modrić je prije devet dana primio udarac u nogu tijekom gradskog derbija protiv Atlético Madrida i od tada ga nije bilo u sastavu "kraljevskog kluba".

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, odigranoj još 17. veljače u Rimu, Real Madrid je pobijedio Romu s 2-0 pogocima Cristiana Ronalda i Jesea. Iako teoretski još imaju izglede osvojiti i naslov prvaka Španjolske, s obzirom na 12 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom Liga prvaka je, realno, jedino natjecanje u kojem madridska momčad može osvojiti trofej ove sezone.

"U utorak moramo pobijediti, zasad razmišljamo samo o tome. Ne razmišljam je li sezona uspješna ili ne, samo o idućoj utakmici", izjavio je trener Zinedine Zidane na konferenciji za medije u Madridu.
Za nastup protiv Rome konkurira i drugi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Roma je otkad je stigao Spaletti preporođena. U Serie A je pobijedila u sedam utakmica u nizu, jedino su izgubili od Reala 0:2 u Ligi prvaka.

Osim Reala, prednost ostvarenu na gostujućem terenu u utorak će braniti i Wolfsburg. 'Vukovi' su u u prvoj utakmici u Gentu slavili s 3-2 pa ih u četvrtfinale Lige prvaka vodi i poraz od jednog pogotka razlike pred svojima navijačima, uz uvjet da belgijska momčad ne postigne više od dva gola.

Obje utakmice u kojima ćemo doznati prve ovogodišnje četvrtfinaliste Lige prvaka započinju u 20.45 sati.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider