Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Guardiola poziva na oprez

Atletico u problemima, Juve će krenuti žestoko: Ronaldo poslao poruku navijačima

Večeras su na programu dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poučeni prošlotjednim iskustvima Reala i PSG-a, nogometaši Juventusa nadaju se da pred svojim navijačima mogu izbrisati zaostatak od 0:2 iz madridskog dvoboja osmine finala Lige prvaka protiv Atletica, dok favorizirani Manchester City puše i na hladno nakon što je s gostovanja u Gelsenkirchenu donio prednost od 3:2 za uzvrat pred svojim navijačima.

Juventus – Atletico Madrid (0:2)

Nade Juventusovih navijača usmjerene su ponajviše prema Cristianu Ronaldu, čije predstave u Ligi prvaka za torinsku momčad nimalo ne podsjećaju na one koje je pružao igrajući za Real Madrid. Ronaldova napadačka neučinkovitost pomalo je i zabrinjavajuća za Juventusova stratega Massimiliana Allegrija jer je Portugalac u šest europskih nastupa postigao tek jedan pogodak.

"Momčad je uvjerena da će odigrati veliku utakmicu, a isti je slučaj sa mnom. Spremni smo za posebnu večer, na terenu i na tribinama", izjavio je Ronaldo za klupski TV program, a preko društvenih mreža poslao je poziv navijačima na glasnu podršku i poručio im da "vjeruju u preokret".

Ronaldo će nesumnjivo biti u vršku napada Juventusa s nekadašnjim napadačem Atletica i hrvatskim reprezentativcem Marijom Mandžukićem, a veliku prijetnju Madriđanima mogao bi predstavljati i Argentinac Paulo Dybala, koji je s pet pogodaka najbolji strijelac Juventusa u utakmicama Lige prvaka ove sezone. No Dybala je četiri od pet golova postigao protiv švicarskog Young Boysa, jedine momčadi kojoj je Juventus u ovoj europskoj sezoni uspio postići tri pogotka, koliko im je najmanje potrebno za prolaz dalje bez produžetka i raspucavanja.

Allegri u ovom dvoboju ne može računati na ozlijeđenog brazilskog braniča Alexa Sandra, koji je kažnjen, te na Samija Khediru, koji je u procesu oporavka od srčane aritmije.

Problema sa sastavom imat će i Diego Simeone, na čijem popisu od 20 putnika za Torino nema kažnjenih Diega Coste i Thomasa Parteyja, a ozlijeđeni su Filipe Luis i Lucas Hernandez. Među kandidatima za utakmicu je i Nikola Kalinić, koji je bio u početnoj postavi Atletica na prvenstvenom dvoboju s Leganesom, u kojem je madridska momčad slavila s 1:0 pogotkom Saula Nigueza.

Uz navedene izostanke, Simeoneov problem mogla bi biti i ozljeda kapetana Diega Godina, stupa Atleticove obrane na kojoj će se bazirati taktika za prolaz u četvrtfinale, a i strijelca drugog pogotka protiv Juventusa u prvom dvoboju. Godinov mogući izostanak bio bi velik udarac na čvrstinu i sigurnost zadnje linije crveno-bijelih.

Moguće početne postave:

JUVENTUS: Szczesny - Caceres, Bonucci, Chiellini - Bernardeschi, Can, Pjanić, Matuidi, Cancelo - Mandžukić, Ronaldo

ATLETICO MADRID: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Arias - Koke, Rodrigo, Niguez, Lemar - Griezmann, Morata

Manchester City - Schalke (3:2)

Engleski prvak Manchester City drži čelnu poziciju u Premierligi s bodom više od Liverpoola, a uoči trotjedne prvenstvene stanke Guardiolina je momčad hat-trickom Raheema Sterlinga slomila otpor Watforda u 13 minuta.

Nastavak pobjedničkog niza Građani će tražiti i u uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv Schalkea, u kojem samo moraju potvrditi pobjedu od 3:2 iz Gelsenkirchena. No Katalonac na klupi Cityja ne shvaća taj dvoboj kao formalnost. Poučen iskustvom iz prve utakmice, kao i ispadanjima aktualnog europskog prvaka Real Madrida i PSG-a, koji su također slavili na suparničkim terenima u prvim utakmicama osmine finala, Guardiola poziva na oprez.

"Utakmicu u utorak moramo shvatiti kao finale", rekao je trener momčadi u koju su uložene stotine milijuna funti kako bi osvajala trofeje u svim natjecanjima.

No u Ligi prvaka to im zasad nije uspijevalo, a najdalje su stigli prije tri sezone, kad ih je u polufinalu izbacio Real.

Guardiola u uzvratu ne može računati na suspendirane Fernandinha i Otamendija te ozlijeđenog De Bruynea.

Schalke će biti bez kartoniranih Harita i Utha. Nijemci su svjesni da bi prolaz u četvrtfinale bio pravo čudo, ali uzdaju se u poslovicu da "nada umire posljednja".

Moguće početne postave:

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko - Bernardo Silva, Gundogan, David Silva - Sterling, Aguero, Sane

SCHALKE: Fahrmann - Stambouli, Sane, Nastasić - McKennie, Konopljanka, Rudy, Oczipka, Bentaleb - Embolo, Burgstaller

Raspored preostalih uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka:

Utorak, 12. ožujka
21:00 Juventus - Atletico Madrid (prva utakmica 0:2)
21:00 Manchester City - Schalke (3:2)

Srijeda, 13. ožujka
21:00 Barcelona - Lyon (0:0)
21:00 Bayern - Liverpool (0:0)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider