Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
četiri slobodna mjesta

Uoči posljednjih 90 minuta Lige prvaka: Kome treba što za prolaz i 1. mjesto

Čak 12 momčadi osiguralo je osminu finala Lige prvaka uoči posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama...

Uoči posljednjeg kola po skupinama nogometne Lige prvaka 12 klubova je osiguralo plasman u osminu finala, dok su još četiri mjesta prazna.

Europsko proljeće u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' već su osigurali Arsenal, PSG, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern, Monaco, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Real Madrid, Leicester City, te Juventus.

U skupini A Arsenal i PSG idu dalje, no uoči posljednjih 90 minuta bodovno su poravnati pa će zadnje kolo odlučivati o prvom mjestu. U međusobnom okršaju, koji bi na koncu mogao presuditi, bolji je PSG. Ludogorec i Basel su također izjednačeni, a Bugari su bolji u međusobnom skoru u borbi za Europsku ligu

U skupini B najveća je drama jer tri sastava mogu dalje. Uoči zadnjeg kola vode Napoli i Benfica sa po osam bodova, dok Bešiktaš ima sedam bodova. Na začelju je kijevski Dynamo s jednim bodom. U zadnjem kolu sastaju se Dynamo - Bešiktaš, te Benfica - Napoli.

U skupini C Barcelona je osigurala prvo mjesto, a Manchester City ide dalje kao drugoplasirani. Borussia Mönchengladbach je osigurala plasman u Europsku ligu.

U skupini D Atletico Madrid je pobjednik skupine i prije zadnjeg kola, dok je Bayern osigurao drugo mjesto. PSV i Rostov će se boriti za Europsku ligu. Rusi su u prednosti jer imaju tri boda više.

U skupini E Monaco je pobjednik skupine, a osminu finale je osigurao i Bayer Leverkusen. Tottenham i CSKA će na White Hart Laneu igrati za Europsku ligu, a Rusi igra jedino pobjeda.

U skupini F dalje idu Borussia Dortmund i Real Madrid, a tko će osvojiti 'jedinicu' odlučit će u međusobnom susret na Santiago Bernabeu. Njemački sastav trenutačno ima dva boda više. O putniku u Europsku ligu odlučivat će sudar između Sportinga i Legije. Portugalci imaju dva boda više, a igrat će se u Varšavi.

U skupini G Leicester City je osigurao jedinicu, a drugo mjesto drži Porto s dva boda više od Kopenhagena. Club Brugge nema nikakve izglede za prolaz u LP ili Europsku ligu.

U skupini H Juventus je osigurao prolaz, dok je zagrebački Dinamo i prije zadnjeg kola ostao bez izgleda za 'euro-proljeće'. O drugom putniku u osminu finala, ali i klubu koji seli u Europsku ligu, u izravnom dvoboju će odlučiti Sevilla i Lyon. Sevilla ima tri boda više, a u prvom susret je pobijedila Lyon 1-0.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider