Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
propuštena prilika

Dinamo uvjerljivo poražen na otvaranju Lige prvaka, Lyon bez milosti

Francuski Lyon je rezultatom 3:0 slavio protiv hrvatskog prvaka Dinama.

Na startu nove sezone Lige prvaka Dinamo je rezultatom 3:0 izgubio kod Lyona pred oko 35 tisuća raspjevanih domaćih navijača na novom stadionu Parc Olympique Lyonasse. Nije to bila dobra predstava hrvatskog prvaka koji nije uspio iskoristiti činjenicu što je francuska momčad zbog brojnih ozljeda igrala bez nekoliko svojih najboljih igrača poput Lacazettea, Valbuene, Fekira, Greniera…

Dinamo ima vrlo loša iskustva sa Lyonom, u prosincu 2011., također u Ligi prvaka, u Maksimiru je poražen sa čak 1-7. Večeras je poraz bio blaži, ali dojam jako loš.

Bila je to jednosmjerna utakmica od prve minute, a u prvom poluvremenu Dinamovi igrači uputili su samo dva udarca prema golu protivnika. Domaćin je poveo pogotkom Corentina Tolissoa u 13. minuti. Mogao je Lyon u prvih 45 minuta zabio još koji gol, ali su mladi vratar Šemper i nepreciznost domaćih nogometaša spasili Modre goreg rezultata.

U 10. minuti Cornet je petom pucao iz blizine, ali 18-godišnji Dinamov vratar Adrian Šemper odlično je reagirao. U 23. minuti nakon kornera Gonalons je glavom poslao loptu preko gola, a u 36. Rybus sa deset metara iskosa puca gola.

No već nakon četiri minute nastavka Jordan Ferri je povisio na 2:0, a u 57. minuti već je pao i treći gol. Strijelac je bio asistent osam minuta ranije Maxwel Cornet.

Nakon tih sat vremena velike dominacije Francuza Dinamo je došao do daha. Imao je i Lyon svojih prilika, ali više je bilo onih gostiju. Najveći promašaj bio je onaj Soudanija u 61. minuti kada je uzdrmao gredu nakon ubačaja iz kuta te onda s dva metra promašio cijeli gol. U 87. minuti Dinamovi nogometaši su opet bili blizu pogotka, ali udarac Marija Šituma također je zaustavila greda.

Mladi Adrian Šemper debitirao je u Ligi prvaka s 18 godina čime je postao četvrti najmlađi vratar koji je debitirao u elitnom nogometnom klupskom natjecanju.

U drugom susretu skupine H Juventus i Sevilla odigrali su bez golova na teškom terenu natopljenom kišom. U 2. kolu 27. rujna Dinamo na Maksimiru dočekuje Juventus, a Sevilla je domaćin Lyonu.

LYON: Lopes, Yanga-Mbiwa, Nkoulou, Morel, Gonalons (Tousart, 32), Ferri, Darder, Tolisso (Ghezzal, 77), Rafael, Rybus, Cornet (Kalulu, 72).

DINAMO: Šemper, Pivarić, Benković, Schildenfeld, Stojanović, Jonas (Gojak, 85), Machado (Šitum, 68), Pavičić, Ćorić (Fiolić, 53), Soudani, Fernandes.

Jeste li očekivali više od Dinama u Lyonu?

Ukupno glasova:

STRIJELCI: 1-0 Tolisso (13), 2-0 Ferri (49), 3-0 Cornet (57).

SUDAC: Martin Stroembergsson (Švedska)

STADION: Parc Olympique Lyonnais

GLEDATELJA: 35.000

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider