Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mat u tri poteza

VIDEO PSG dobio Chelsea i u Londonu: Ibra potvrdio prolaz!

U dvoboju aktualnog engleskog i francuskog prvaka uspješniji su bili Francuzi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je kao gost pobijedio Chelsea 2:1 i prošao dalje s ukupnih 4:2.

PSG se tako priključio Benfici koja je eliminirala Zenit preokretom u revanšu u Sankt Peterburgu te Realu i Wolfsburgu koji su se u četvrtfinale plasirali u utorak.

Chelsea i PSG su odigrali još jedan klasik za pamćenje kao i u zadnje tri godine, kada ih ždrijeb uzastopce spaja u nokaut-fazi Lige prvaka, no ovo je i bio i najmiroljubiviji okršaj od svih šest. Nikad jači pariški sastav ipak je bio prejak za Chelsea, čije su nade u prolaz nestale kada je u 60. minuti zbog ozljede izašao njihov najbolji igrač Diego Costa.

Zanimljivo je da su u početnim postavama obiju momčadi zaigrali samo jedan Englez (Cahill) i dva Francuza (Matuidi, Rabiot). 

Spektakl na Stamford Bridgeu započeo je prilikom Diega Coste već u 3. minuti, a njegov udarac s mukom kroti vratar Trapp. Tri minute kasnije uzvraća Angel Di Maria, čiji udarac prolazi vratara Curtoisa, da bi Ivanović spasio zgoditak. No, u 16. minuti PSG je poveo nakon milimetarski točne asistencije Ibrahimovića prema Adrienu Rabiotu koji s metra pogađa prazna vrata.

U 27. minuti Chelsea je izjednačio nakon što je Thiago Motta izgubio loptu, a Wilian proigrao Diegu Costu, koji vara Silvu i pogađa mrežu. Ibrahimović i Costa su promašili po jednu priliku do kraja izvrsnog prvog dijela.

PSG potpuno zaslužio prolaz

U 60. minuti je zbog ozljede igru napustio izuzetno raspoloženi Costa, a u 64. minuti vratar PSG-a Trapp u istom napadu brani udarce Williana i Hazarda u prvom velikom uzbuđenju u drugom dijelu. U 67. minuti PSG je postigao i drugi pogodak na isti način - po desnom boku je prodro Di Maria i pronašao natrčalog Zlatana Ibrahimovića koji iz blizine ne griješi. Prethodno je Di Mariji sjajnu loptu dao Thiago Motta, bio je to mat u tri poteza.

Preostale četiri utakmice osmine finala na rasporedu su idućeg tjedna. U utorak, 15. ožujka igrat će Atletico Madrid - PSV Eindhoven (0:0), te Manchester City - Dynamo Kijev (3:1), a dan kasnije Barcelona - Arsenal (2:0) i Bayern - Juventus (2:2).

VIDEO Chelsea - PSG 1:2

Pred 41.000 gledatelja na Stamford Bridgeu sudio je Felix Brych iz Njemačke.
Strijelci: 0-1 Rabiot (16), 1-1 Diego Costa (27), 1-2 Ibrahimović (67)
CHELSEA: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanović, Kenedy - Mikel, Fabregas - Pedro, Willian, Hazard (Oscar, 77)- Costa (Traore, 60)
PSG: Trapp; Marquinhos, Silva, Luiz, Maxwell - Rabiot, Motta, Matuidi (van der Wiel, 87)- Di Maria (Cavani, 81), Ibrahimović, Lucas Moura (Pastore, 78)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider