Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kratko imali produžetak

VIDEO Benfica u četvrtfinalu: Zenit vodio do zadnjih minuta, a onda...

Trenutno vodeća momčad portugalskog prvenstva izborila je mjesto među osam najboljih u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo je izgledalo da će se igrati produžeci, ali Benfica je uspjela pobijediti Zenit i u uzvratu, s 2:1, te se s ukupnih 3:1 plasirati u četvrtfinale Lige prvaka.

Zenit je poveo u 69. minuti golom Hulka, no Portugalci su u posljednjih pet minuta postigli dva gola i okrenuli rezultat.

U 85. minuti je izjednačio Gaitan koji je pospremio odbijanac nakon što je Lodigin sjajno obranio udarac Jimeneza sa 20 metara. Ruski vratar je odbio loptu u vratnicu, a Gaitan neometan pogodio za 1:1.

Nakon toga je bilo jasno kako Benfica ide dalje jer Zenitu u tom trenutku trebala pobjeda od dva gola razlike. Potpuni preokret dogodio se u petoj minuti sudačke nadoknade kada je Talisca zabio za pobjedu.

VIDEO Zenit - Benfica 1:2

ST PETERBURG. Stadion Petrovski - 21,405 gledatelja; Sudac: Viktor Kassai (Mađ)
Strijelci: 1-0 Hulk (69), 1-1 Gaitan (85), 1-2 Talisca (90+5)
Žuti kartoni: Hulk /Mitroglu, Pizzi
Crveni karton:
ZENIT: Lodigin - Anjukov (od 58. Šatov), Lombaerts, Luis Neto, Žirkov - Mauricio (od 82. Jusupov), Danny, Witsel - Hulk, Kokorin (od 58. Smolnikov), Dzjuba.
BENFICA: Ederson - Semedo, Lindelof, Eliseu, Fejsa - Gaitan, Pizzi (od 73. Salvio) - Samaris, Renato Sanches, Mitroglou (od 67. Jimenez) - Jonas (od 90. Talisca)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider