Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pušu i na hladno

Barcelona u strahu uoči ždrijeba: Evo čega se Katalonci najviše boje!

Uoči ždrijeba osmine finala Lige prvaka Barcelonine igrače prolaze trnci...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od najvećeg rivala Real Madrida, Barcelona posljednjih godina nema sreće sa ždrijebom u Lige prvaka. Katalonci su u pravilu dobivali najjače moguće suparnike, a Real najslabije pa ne čudi što ih uoči predstojećeg ždrijeba osmine finala obuzima lagana nelagoda.

"Kakve su sreće boje se najgoreg mogućeg ishoda", piše katalonski Sport koji doznaje da se igrači Barcelone plaše samo jednog suparnika – Bayerna, dok su svi ostali suparnici prihvatljivi.

Uoči ždrijeba u Barceloninoj svlačionici navodno vlada takva atmosfera da bi unaprijed prihvatili da dobiju za protivnika i PSG, objektivno drugu najjaču momčad među mogućim suparnicima, samo da izbjegnu Bayerna od kojeg im se kosa diže na glave.

Ako bi mogli birati, najradije bi navodno izabrali Porto. Odgovara im po stilu igre, blizu je Barcelone, a i na golu im je stara mušterija – Ikera Casillas. Više nego zadovoljni bi bili i s Bayer Leverkusenom i Benficom. Ukratko, samo ne Bayern, svi ostali mogu.

Katalonci su mišljenja da je Bayernova trenutačna kriza prolazna te da će Bavarci na proljeće izgledati sasvim drugačije. Vjeruju kako je Bayern jači nego prije dvije godine kada su ga izbacili u polufinalu. Nije teško zaključiti i da Bavarci vjerojatno slično rezoniraju. Može bilo koji suparnik samo ne Barcelona.

Bio bi to sudar nogometnih divova, po koeficijentima najvećih svjetskih kladionica dvaju najvećih favorita ovosezonske Lige prvaka, dakle svojevrsno finale prije finala. Dvoboj bez favorita i potpuno nepredvidljivog ishoda. Vidjet ćemo što će reći Fortuna. Hoće li i ovaj put Barca proći najgore, a Real najbolje?


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider