Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
junak caballero

VIDEO City slavi prvi trofej u sezoni: Nakon sjajne utakmice i velike drame

Manchester City je nakon bolje izvođenja jedanaesteraca slavio protiv Liverpoola u finalu Liga kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Cityja pobjednici su Liga kupa nakon što su u finalnom dvoboju na Wembleyju boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Liverpool 3-1. Utakmica je nakon regularnih 90 minuta, te dodatnih pola sata završila rezultatom 1-1. Poveo je City golom Fernandinha u 49. minuti, a izjednačio je Philippe Coutinho u 84. minuti.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca briljirao je vratar Manchester Cityja Willy Caballero koji je obranio tri jedanaesterca. Argentinac je zaustavio udarce Lucasu, Coutinhu i Lallani. Zabio mu je tek Emre Can, dok su za Manchester bili precizni Navas, Aguero i Yaya Toure. Neprecizan je bio tek Fernandinho koji je pogodio vratnicu. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zbog bolesti nije bio u konkurenciji za sastav Liverpoola.

Za Manchester City je to četvrti naslov pobjednika Liga kupa u pet finala, dok je Liverpool doživio četvrti poraz uz rekordnih osam naslova.

City zamalo prokockao dobivenu utakmicu

Liverpool je bolje ušao u susret, međutim inicijativu nije uspio pretočiti u pogodak. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je City u 23. minuti kada je Sergio Aguero pucao s ruba kaznenog prostora, a Simon Mignolet skrenuo loptu u vratnicu.

"Građani" su poveli u 49. minuti golom Fernandinha kojem je pomogla i slaba reakcija vratara 'redsa'. City je sve mogao riješiti u 60. minuti kada je Raheem Sterling imao sjajnu priliku, no sa sedam, osam metara je promašio vrata. Sterling je sjajnu priliku imao i u 82. minuti, no još jednom je loše reagirao. Kazna je stigla dvije minute kasnije kada je Philippe Coutinho izjednačio na 1-1. Daniel Sturridge je ubacio na drugu vratnicu, Adam Lallana pucao i pogodio vratnicu, a Coutinho pospremio odbijanac.

Do kraja susreta više nije bilo golova, pa se ušlo u produžetak u kojem su obje momčadi imale po jednu sjajnu priliku. Aguero je opasno zaprijetio u 105. minuti, no Mignolet je sjajno reagirao, a u 108. minuti je odlično pucao i Divock Origi, ali je Willy Caballero bio spreman.

Ispisana povijest

Utakmicu na Wembleyu obilježio je i jedan poseban detalj. Prvi put u povijesti ovog natjecanja u finalu su nastupila braća i to u suprotnim redovima. Za City je igrao Yaya Toure (32), a za Liverpool njegov dvije godine stariji brat Kolo Toure. Yaya je odigrao cijeli susret, dok je Kolo ušao u igru u 25. minuti umjesto ozlijeđenog Mamadoua Sakha.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider