Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BiH nogomet tuguje

VIDEO: Legendarni Miske oprostio se od nogometa sa samo 32 godine

Zvjezdan Misimović nakon povratka iz Kine nije našao novi klub pa se odlučio za oproštaj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bosna i Hercegovina ostala je bez jednog od najboljih nogometaša kojeg je imala u ovom stoljeću. Iako su mu tek 32 gdoine, Zvjezdan Misimović odlučio je reći 'dosta'. Otkrio je to prvo njemačkom Bildu, a onda i iznenađenim bh medijima.

"Istina je da sam odlučio završiti nogometnu karijeru. Nakon isteka ugovora s Guizhou Renheom sam rekao da ću prihvatiti ako nešto bude interesantno, neki izazov. Međutim, u razgovoru s porodicom sam odlučio završiti karijeru", izjavio je Misimović za klix.ba.

U dosadašnjoj karijeri nosio je dres Bayerna, Bochuma, Nurnberga, Wofsburga, Galatasarayja, Dinama iz Moskve i na kraju kineskog Guizhou Renhea. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je igrao rekordna 84 puta, uz 25 postignutih golova. Debirovao je prije 11 godina u Skoplju, na utakmici protiv Makedonije.

U reprezentaciju ga je u jesen 2004. Pozvao tadašnji izbornik Blaž Slišković nakon što mu je hasan Salihamidžić rekao da ima jedan mali u drugoj momčadi Bayerna.

Novi izbornik BiH Mehmed Baždarević najavio je kako će ga zvati u reprezentaciju, no Miske se odlučio na vrlo rani prekid nogometne karijere.

"Znam da je sračunao na mene, a imao sam i ponudu FK Sarajevo. Razgovarao sam s čelnicima ovog kluba, njihov plan je odličan i na dobrom su putu, ali jednostavno nisam htio ponovo napuštati obitelj. Uvijek sam volio igrati nogomet, volim i danas, ali u ova četiri mjeseca otkako sam se vratio iz Kine shvatio sam da mi treninzi uopće ne nedostaju. ''

Zvjezdan Misimović ostat će idol mnogih nogometnih navijača u BiH, a tko zna, možda se uskoro ponovo zaželi nogometa…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider