Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se njega?

Legendarni bek Barce 'igrat' će za Real: Može li im zapapriti?

Sergi Barjuan, 43-godišnji bivši nogometaš Barcelone, madridskog Atletica i španjolske reprezentacije, vodit će španjolskog prvoligaša Almeriju do kraja sezone, objavio je u ponedjeljak andaluzijski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Almeria je u nedjelju otpustila Juana Ignacija Martineza nakon subotnjeg domaćeg poraza 1-4 od Levantea, jednog od izravnih konkurenata za ostanak u prvoligaškom društvu. Andalužani se nakon ovog poraza s 25 bodova nalaze na 18. mjestu i da prvenstvo danas završava sljedeće bi godine igrali u Drugoj ligi.

No, do kraja prvenstva ostalo je još devet kola u kojima će pod vodstvom Sergija Almeria tražiti spas i opstanak u španjolskoj Primeri, što je ostvariva misija s obzirom na to Levante, koji je pobjedom u Almeriji zasjeo na 14. mjesto, ima samo tri boda više (28).

Debi protiv Barce na Camp Nouu

Zanimljivo je da bi Sergi Barjuan kao trener Almerije mogao debitirati upravo protiv Barcelone koja dočekuje njegov novi klub u 30. prvenstvenom kolu, na stadionu na kojem je proveo devet od 12 sezona igračke karijere koju je završio 2005. Trenerskog se posla prihvatio 2009. godine, radeći u Barceloninoj omladinskoj školi, a od 2012. je vodio drugoligaša Recreativo iz Huelve. Da bi Sergi mogao voditi svoj novi klub već u srijedu na Nou Campu, Almeria još mora srediti svu dokumentaciju potrebnu za dovršenje njegovog prijelaza iz Recreativa.

Sergi će biti četvrti trener koji će sjesti na Almerijinu klupu ove sezone. Sezonu je počeo Francisco Javier Rodriguez, nakratko ga je zamijenio Miguel Rivera, a Sergi dolazi kao naslijednik otpuštenog Juana Ignacija Martineza. Almeria već sedam kola ne zna za pobjedu, a u tom je razdoblju osvojila svega tri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider