Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'copy paste'

Ter Stegen pokrenuo trend: Pogledajte još jednog vratarskog bisera!

Četvrti pogodak koji je Barcelona primila protiv Celte prošlog vikenda nasmijao je veliki dio svijeta. Sličan gaf napravio je još jedan vratar minulog utorka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački vratar Marc Andre ter Stegen 'proslavio' se prošlog vikenda kada je katastrofalnom pogreškom poklonio pogodak Celti zbog kojeg je njegova Barcelona izgubila priliku napraviti veliki preokret. Podsjetimo, Celta je na poluvremenu vodila 3:0, Barca se vratila s dva pogotka u manje od 20 minuta nastavka, no onda je 15 minuta prije kraja Ter Stegen napravio veliki gaf.

Nijemac dobio je povratnu loptu s lijeve strane svoje obrane, mirno ju je primio i imao svo vrijeme ovoga svijeta da se odluči što će napraviti s njom. S lijeve strane mu je dolazio Pablo Hernandez i nekako sama logika nalaže da ne pokušavaš odigrati povratnu loptu na tu stranu. No Ter Stegen je razmišljao upravo na taj način. Pričekao je Hernandezov dolazak, a onda ga pokušao prebaciti i vratiti loptu svom suigraču, iako je na svojoj desnoj strani imao usamljenog Piquea koji je čekao dodavanje. Međutim pogodio je Čileanca u glavu, a od njegove se glave lopta odbila u gol za 4:2 vodstvo Celte.

Taj njegov potez postao je viralan, pa ga je nehotice kopirao Laxmikant Kattimani, vratar indijskog prvoligaša Goe. Njegova momčad gostovala je kod Northeast Universityja, rezultat je bio 0:0 kada je obrambeni igrač odlučio vratiti loptu Kattimani. Kao i Ter Stegen ovaj ju je primirio, iako je suparnički igrač išao prema njemu. Kada je konačno trebao nešto napraviti s loptom puknuo ju je ravno u Alfara od kojeg se lopta odbila prema golu.

Je li Ter Stegen pokrenuo 'trend' ili je ovo samo izolirani slučaj?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider