Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transfer

Manchester City doveo novo pojačanje: Rekordna odšteta za braniča!

Kyle Walker prešao je iz Tottenhama u Manchester City za 57 milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mancehster City dogovorio je transfer Kylea Walkera iz Tottenhama uz odštetu od 50 milijuna funti (57 milijuna eura), javljaju engleski mediji.

Nezadovoljan učinkom svojih bočnih igrača, Pep Guardiola krajem prošle sezone krenuo je u lov na novog desnog beka.

Guardiola je pojačanje našao u Tottenhamu. Walker je iskusan igrač, u najboljim godinama, napunio je 27., a uz to je i engleski reprezentativac.
Budući da je nadaleko poznato da je Daniel Levy tvrd pregovarač i spretan trgovac koji je u stanju izvući maksimum od svojih mušterija, ne čudi što je Walker stajao „Građane“ čak 50 milijuna eura.

Walker je izjednačio, računajući u funtama, rekord Davida Luiza, koji je 2014. za 50 milijuna funti prešao iz Chelseaja u PSG i postao najskuplji obrambeni igrač. Tada je funta bila nešto jača u odnosu na euro pa je transfer u eurima iznosio 62.8 milijuna.

Kako god, cijena je paprena, Walker spada u red 20 najskupljih nogometaša svih vremena, pitanje je vrijedi li doista toliko, ali poznato je da su engleski igrači često precijenjeni.

Manchester City bio je limitiran u potrazi za novim bekom pravilom Premierlige prema kojem u momčadi mora imati barem osam engleskih igrača, a već je krcat inozemnim nogometašima. Jasno je da to pravilo diže cijenu engleskim igračima.

Zbog svoje hitrine i izdržljivosti Walker bi trebao donijeti „Građanima“ više „fizike“ i ponavljanja po desnom boku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider