Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogba odlučio derbi

VIDEO Šestice Belgije i Portugala, BiH uz dosta muke svladala Cipar

Odigrano je devet kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u skupinama A, B i H.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi večeri u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrali su Nizozemska i Francuska. Gosti su slavili s 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Paul Pogba.

U istoj toj skupini (A) Švedska je pobijedila Bugarsku s 3:0 riješivši pitanje pobjednika u finišu prvog poluvremena. Ola Toivonen je zabio u 39., Oscar Hiljemark u 45., a trijumf je potvrdio Victor Lindelöf u 59. minuti.

Iako je čitavo drugo poluvrijeme imala igrača više Bjelorusija nije pobijedila Luksemburg. Završilo je 1:1 - Pavel Savicki u 80. je donio prednost Bjelorusima, ali Aurelien Joachim u 85. poravnava. Luksemburžani su do prvog boda stigli nakon što su od 44. minute igrali bez isključenog Dirka Carlsona.

VIDEO Farski Otoci - Portugal 0:6

U skupini B favoriti su upisali pobjede na gostovanjima. Portugal je sa 6:0 slavio na Farskim Otocima, a junak je bio Portov napadač Andre Silva koji je postigao hat-trick u prvom poluvremenu. U nastavku je zabio i Cristiano Ronaldo, a u sudačkoj nadoknadi su se u strijelce upisali i Joao Moutinho i Joao Cancelo za uvjerljivi trijumf aktualnih europskih prvaka.

Švicarska je i dalje stopostotna - s 2:1 su kao gosti pobijedili Andoru (strijelci Fabian Schär i Admir Mehmedi). Počasni pogodak za domaćine je postigao u 90. minuti Alexandre Martinez Gutierrez.

Svjetski rekord Bentekea

Mađarska je u Latviji stigla do svoje prve pobjede u ovim kvalifikacijama. Adam Gyurcso je u 10. načeo Latvijce, a njegov imenjak Szalai u 77. postavio konačan rezultat.

VIDEO Bosna i Hercegovina - Cipar 2:0

U skupini H dugo je Bosna i Hercegovina lomila otpor Cipra u Zenici, ali je ipak uspjela uzeti sva tri boda. Dvostruki strijelac bio je Edin Džeko (70. i 81. minuta), a u oba navrata mu je asistirao Miralem Pjanić.

Belgija je s pola gasa odradila gostovanje kod Gibraltara u portugalskom Faru. Utrpali su šest golova (tri Christian Benteke te po jednog Axel Witsel, Dries Mertens i Eden Hazard). Benteke je put prema pobjedi Belgijancima trasirao već nakon sedam sekundi utakmice što je najbrži gol u povijesti kvalifikacija za SP.

VIDEO Gibraltar - Belgija 0:6

Grčka je rutinski odnijela bodove iz Estonije. Vasilis Torosidis je već u drugoj minuti donio vodstvo Grcima, a pobjedu u 61. potvrdio Konstantinos Stafylidis.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider