Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nula bodova

Mladi 'vatreni' upisali i treći poraz: Portugal lakoćom slavio

Hrvatska reprezentacija do 17 godina upisala je i treći poraz u kvalifikacijama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina u svom je posljednjem nastupu u Elitnom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo poražena u Puli od pobjednika skupine, Portugala s 2-4.

Golove su za hrvatsku vrstu dali Špikić (35) i Javorčić (47pen), dok su pobjedu Portugalcima osigurali Almeida (27), Dju (31, 69) i Joao (52pen).

U ponešto izmijenjenom sastavu zbog ozljeda i kartona, izabranici Darija Bašića zaključili su Elitno kolo porazom od portugalskih vršnjaka, koji su već ranije osigurali prvo mjesto, dok su mladi Vatreni nakon uvodnih poraza od Walesa i Švedske bili bez šanse za plasman na EP.

Portugal je poveo u 27. minuti, kada je Dalot ubacio za Almeidu, koji koristi propust hrvatskog vratara za pogodak. Samo četiri minute poslije tu je prednost udvostručio Dju.

Hrvatska je smanjila u 35. minuti, nakon lijepe akcije Ćužea i strijelca Špikića, koji je iz kaznenog prostora pogodio u bliže rašlje. Špikić je na kraju prvog i početku drugog dijela propustio izgledne prilike za izjednačenje, no ono je stiglo u 47. minuti. Tada je dosuđen kazneni udarac za Hrvatsku zbog igranja rukom, a Javorčić je bio precizan za 2-2.

No, svoju je priliku s 11 metara u 54. minuti dobio i Portugal nakon prekršaja Lišnića, a Filipe je zabio za 3-2. Ćuže je potom imao sjajnu prigodu za novo poravnanje, da bi u 69. minuti Dju ostao sam u protunapadu i postavio konačnih 4-2.

Posljednju šansu za Hrvatsku propustio je Kulenović u situaciji jedan-na-jedan. Drugo mjesto u skupini naposljetku je osvojila Švedska zahvaljujući pobjedi protiv Walesa 1-0, a jedini je strijelac bio Isak.

Hrvatska je igrala u sastavu: Kotarski, Čolina, Budalić, Briški, Đira (41, Babec), Špikić, Javorčić, Kulenović, Rakić (od 60. Tolić), Lišnić, Ćuže (od 59. Knežević).

UEFA Elitno kolo, Skupina 5:

1. Portugal 9

2. Švedska 6

3. Wales 3

4. Hrvatska 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider