Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Maestralno izdanje gostiju

Teški nokaut u Madridu: Real kod kuće primio četiri pogotka i ispao iz Kupa!

Treći klub koji je izborio polufinale Kupa Kralja je Real Sociedad koji je izbacio slavnog imenjaka u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid - Real Sociedad 3:4, rezultat je to četvrtfinalnog dvoboja Kupa Kralja koji se odigrao na Santiago Bernabeuu.

Kraljevski klub je tako ispao iz utrke za trofej, a Sociedad se priključio Granadi i senzacionalnom drugoligašu Mirandesu koji su prije ovog dvoboja izborili mjesto u polufinalu.

Bila je to luda utakmica u kojoj su gosti poslije 56 minuta imali prednost od 0:3, da bi na kraju strahovali i spašavali se od produžetaka.

Realov igrač na posudbi u Sociedadu, Martin Odegaard, u 22. minuti je postigao prvi pogodak na utakmici. Početkom nastavka, u 54. i 56., Alexander Isak je digao na tri razlike.

Marcelo je u 59. vratio kakvu-takvu nadu Realu, ali kada je Mikel Merino u 69. donio novu prednost od tri gola gostima, činilo se da je priči kraj.

Međutim, u završnici se ipak zakuhalo... Rodrygo je u 81. zabio za Real, a u trećoj od šest minuta sudačke nadoknade Nacho je pogodio za 3:4.

Sociedad nadomak prvog finala poslije više od 30 godina

Igralo se poslije tog pogotka još gotovo pet minuta, Real je uspio stvoriti jednu odličnu šansu, ali Sergio Ramos je glavom pucao ravno u gostujućeg vratara.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je drugo poluvrijeme za madridski sastav.

Real Sociedad dosada je dva puta osvajao Kup, prvi put davne 1909. godine, a drugi 1987., dok je posljednji put u finalu nastupio 1988.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider