Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tjedan hajduka i dinama

Burić najavio derbi: 'Dinamo je dovoljna motivacija'

Hajduk i Dinamo u srijedu igraju prvu utakmicu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki nogometni tjedan je pred nama, a takav je svaki u kojem čak dva puta igraju naši najveći klubovi i rivali, Hajduk i Dinamo. Prije prvenstvenog ogleda u Splitu ove nedjelje, na Poljudu će se u srijedu od 17.30 prvo odigrati derbi u polufinalu Kupa.

''Pozivam sve navijače da nam pomognu i budu uz nas, podrška nam je potrebna da ovi mladi igrači odigraju pravu utakmicu'', poručio je trener Bijelih Damir Burić.

Vjeruje kako motiva njegovim igračima neće nedostajati, jer igraju protiv najbolje momčadi u hrvatskom prvenstvu.

''Protiv najjačih momčadi Dinamo je pokazao pravo lice. Igrati protiv Dinama znači da dodatna motivacija ne treba.''

Hajduk je ove sezone samo jednom izgubio od Modrih, i to u drugoj utakmici u prvenstvu na Maksimiru. Poraz je stigao golom u sudačkoj nadoknadi.

''Primili smo zadnji gol u 93. minuti nakon auta, to je jedan put što se dogodilo, inače smo odigrali dobre utakmice protiv njih. Naravno govorim o periodu otkako sam tu. Mislim da smo u tim utakmicama odigrali kvalitetno, vratar Eduardo je fenomenalno branio, ali moramo gledati naprijed. Očekuju nas tri utakmice.''

Nakon izrazito loše forme ove jeseni, pred Euro se na pravi put vratio Marko Pjaca. Upravo je njega izabrao Burić kao favorita među protivničkim igračima.

''Najviše cijenim Pjacu, a volio bih da je Velazquez tu, pa bi problem bio riješen. Ovako ćemo trebati tražiti druga rješenja, ako se on ne oporavi. On je idealan za njega, bio bi gušt gledati'', rekao je Burić.

Hajduk muku muči s golovima. Uspjeli su prošlo kolo zabiti Zagrebu tek iz nepostojećeg penala oko kojeg se digla velika prašina. No, u obrani momčad Damir Burića djeluje čvrsto.

''Zadnje dvije utakmice nam nije protivnik zapucao na vrata, nadam se da će se obrana na račun toga stabilizirati i pokazati protiv Dinama svoje pravo lice. Bilji je odigrao bez greške prošlu utakmicu.''

Burić je ponovio onu staru kup floskulu kako je važno ne primiti gol, a ako padne na drugoj strani bit će odlično. Čini se kako je njegov izbor igre bez napadača upravo savršen za takvu mantru. Čini se kako će u napadu opet biti mladi Nikola Vlašić, Burićev favorit na mjestu lažne devetke. Hoće li napokon takva taktika donijeti ploda protiv najtežeg mogućeg protivnika vidjet ćemo sutra poslijepodne.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider