Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
16. svibnja se vraćaju

Kruži pismo među engleskim klubovima: Sezona ide dalje, sve utakmice u TV prijenosu

Sve utakmice engleskih nogometnih liga nastavljaju se iza zatvorenih vrata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski klubovi ovog su petka imali sastanak kojemu je tema bila budućnost njihovih natjecanja, napose prvenstava koja su prekinuta uslijed pandemije koronavirusa.

Epilog je da je pao dogovor o nastavku sezone, i to iza zatvorenih vrata. Sve će se utakmice igrati bez gledatelja, ali i emitirati u izravnim TV prijenosima.

Stoji to u pismu koje je, kako piše Independent, klubovima uputio Rick Parry, predsjednik EFL-a (Championshipa).

Prema onome što piše u pismu, u tijeku su razgovori za emitiranje svih utakmica Premierlige, Championshipa, League One i League Two na televizijskim i internetskim platformama, što bi bila kakva-takva zahvala stotinama tisuća vlasnika sezonskih ulaznica koji su pretplatu na svoj omiljeni klub platili još u kolovozu prošle godine, a sada neće moći na stadionu gledati preostalih četiri-pet dvoboja.

Što se konkretnog datuma tiče, Englezi još ne znaju kada će nastaviti s nogometom, ali u spomenutom pismu između ostalog je napomena klubovima kojom se preporučuje da računaju na povratak treninzima 16. svibnja.

Nekakvog logikom, to bi značilo da će se Premierliga (i ostali nogomet na Otoku) nastaviti posljednjeg vikenda u svibnju ili prvi lipanjski vikend.

"Nažalost, bit će to bez prisustva stotina tisuća navijača, a minimum što možemo učiniti je da dovedemo nogomet izravno u vaše domove. Obavijestit ćemo sve na vrijeme", zaključio je Parry.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider