Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'To nisam doživio'

Kroos otkrio zašto je prešao u Real: Bayern je bio prioritet, ali…

U razgovoru za službenu stranicu Njemačkog nogometnog saveza (DFB) ponajbolji igrač nedavno završenog Svjetskog prvenstva Toni Kroos (24) priznao je da je prvotna ideja bila da ostane u Bayernu, no i da se sada jako raduje izazovima u Real Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kroos je, kako sam tvrdi, namjeravao ostati u momčadi Pepa Guardiole, ali su se stvari zakomplicirale prilikom pregovora s bavarskim klubom i tek je tada počeo razmišljati o odlasku iz istog.

Mandžukić se oprostio od Bayerna: Heynckesu zahvale, Guardioli ništa!

„O Realu sam počeo razmišljati tek kada su propali pregovori s Bayernom o obnavljanju ugovora. Bayern je bio moj prioritet i do tog trenutka nisam razgovarao s nikim drugim. No nakon propalih pregovora odlučio sam se za novi izazov. Kada smo osvojili naslov Svjetskog prvaka u Brazilu odlučio sam da nastavljam u Real Madridu“, rekao je Kroos za službenu stranicu Njemačkog saveza.

NAJNOVIJE VIJESTI O LJETNOM PRIJELAZNOM ROKU

Svestrani vezni njemački reprezentativac demantirao je glasine da je napustio Bayern jer se nije osjećao dovoljno cijenjenim od strane trenera i čelnika kluba.

„Ne, to nije bio razlog. Igrao sam za jedan od najvećih klubova svijeta i bio sam u početnoj postavi kod nekoliko trenera. Uvijek sam igrao u najvećim utakmicama i davala mi se sloboda u igri. Trener Guardiola i sportski direktor Matthias Sammer su me uvijek podupirali i sve je bilo u najboljem redu. Real Madrid je jednostavno novi, veliki izazov. To je klub koji je slavan u cijelom svijetu. Svi za njega znaju“, veli Nijemac, te nastavlja:

„Na predstavljanju na Santiago Bernabeu bilo je nekoliko tisuća navijača, koji su prekidali predsjednika Florentina Pereza u nekoliko navrata jer su izvikivali moje ime. Još nikada nisam doživio tako nešto. Prelazak u Real Madrid je pravi iskorak u mojoj karijeri“, kaže Kroos, koji se ne boji oštre konkurencije:

„S time se morate nositi kao vrhunski nogometaš. Veselim se što ću trenirati i igrati s igračima poput Cristiana Ronalda, Sergija Ramosa i Samija Khedire. Nijedna momčad nije dva puta uzastopno osvojila Ligu prvaka. To je jedan od razloga zbog čega je Madrid odlučio dovesti još nekolicinu kvalitetnih igrača. A ja sam jedan od njih“, zaključio je Kroos.

Real Madrid je Bayernu platio oko 25 milijuna eura za realizaciju transfera. (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider