Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo je poražavajuće

Kriminalno loša posjećenost u HNL-u: Na četiri utakmice 2878 gledatelja!?

28. kolo Hrvatski Telekom Prve lige kompletirano je dvobojem u Koprivnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 28. kola HNL-a u Koprivnici su se sastali Slaven Belupo i Istra 1961.

Bio je to iznimno važan dvoboj za oba sastava, susjede na ljestvici, jer Slaven je pobjedom mogao otkloniti sve dileme u vezi s ostankom u društvu najboljih, dok su Puljani tražili tri boda s kojima bi se odmaknuli od fenjeraša Rudeša i približili svojim jučerašnjim domaćinima u nastojanjima da na kraju sezone izbjegnu deveto mjesto i razigravanje protiv drugoplasiranog drugoligaša. Na koncu se ništa od toga nije dogodilo, završilo je bez pobjednika, 3:3.

Premda je taj susret bio dosta bitan za domaći sastav, na tribine koprivničkog stadiona privukao je tek 525 gledatelja.

Nažalost, ništa bolja situacija nije bila ni na još nekim stadiona. Identična je posjećenost (525) bila na utakmici Rudeš - Dinamo na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. Trijumfu Gorice nad Rijekom u Velikoj Gorici prisustvovalo je 1677 navijača, dok je neslavni rekorder kola utakmica Inter Zaprešić - Lokomotiva, koja je odigrana pred 151 gledateljem.

Za koga (neki) klubovi uopće igraju u Prvoj ligi?

Ovo 28. kolo donekle je izvukao dvoboj Hajduka i Osijeka na Poljudu, gdje se okupilo 7862 navijača.

No kada se iz ukupne računice izuzme taj splitski susret, dolazimo do zbilja poražavajućih brojki. Na četiri utakmice (Gorica - Rijeka, Rudeš - Dinamo, Slaven - Istra 1961, Inter Zaprešić - Lokomotiva) ukupno se okupilo 2878 gledatelja odnosno 720 po utakmici.

A to je bijedna, baš bijedna posjećenost koja ponovno otvara pitanja poput onih za koga uopće pojedini klubovi igraju prvoligaški nogomet i zašto ljudi ne žele doći na stadione.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider