Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turbo tempo, pregršt akcija

FOTO Sadržajni sudar: Mandži potekla krv, Slovenac radio 'čuda'!

Nije bilo golova u prvom od dva madridska okršaja u četvrtfinalu Lige prvaka...

Atletico Madrid i Real Madrid odigrali su 0:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

VIDEO Juveu minimalna prednost, Subašić u odličnom izdanju

Repriza lanjskog finala Lige prvaka u kojem je Real nakon produžetka slavio 4:1, donijela je visoke tenzije, mnogo nervoze, ali malo nogometa.

Bio je to njihov već sedmi međusobni susret ove godine i Real je još uvijek bez pobjede. Atletico je četiri puta slavio, a tri susreta su završila bez pobjednika. Atletico je bio bolji u španjolskom Superkupu (1:0, 1:1) i španjolskom Kupu (2:0, 2:2), a slavio je i u oba ligaška ogleda (2:1, 4:0). U četiri ovosezonska okršaja na Vicente Calderonu Colchonerosi su ostvarili tri pobjede i remi uz razliku pogodaka 7:0. Zanimljivo, Atletico od 1999. do 2013., dakle 14 godina, nije ostvario niti jednu pobjedu protiv Reala. Ove sezone to mu je uspjelo četiri puta.

Fantastični Oblak spašavao Atletico

Real je bolje otvorio utakmicu i već u trećoj minuti mogao je do vodstva, no Gareth Bale je zapucao zicer. Velšanin je izbio sam ispred Jana Oblaka, no slovenski vratar je sjajno reagirao. Bale je opasno zaprijetio i u 31. minuti udarcem s dvadesetak metara, no Jan Oblak je zaustavio njegov udarac. Do konca poluvremena prilike za Real imali su i James Rodriguez, te naš Luka Modrić no nije bilo promjene rezultata.

Atletico je u prvom poluvremenu samo jednom ugrozio suparnička vrata, no Casillas je lakoćom obranio Griezmannov udarac. Mario Mandžukić je u prvom poluvremenu mnogo pretrčao, pomagao u obrani, no u napadu je bio nevidljiv baš kao i većina njegovih suigrača.

Modrić smirivao Mandžukića

Hrvatski napadač je 52. minuti stradao u sudaru s Sergio Ramosom koji mu je laktom raskrvario arkadu. Ljuti Mandžukić je krvave glave napustio teren kako bi mu pomogla liječnička služba, a smirivao ga je čak i Modrić.

Nakon nekoliko minuta Mandžo se vratio na travnjak. Nastavak susreta donio je mnogo nervoze, niz prekršaja i četiri žuta kartona. Nažalost, ne i golove. Modrić je za Real odigrao cijeli susret, baš kao i Mandžukić za Atletico.

ATLETICO MADRID - REAL MADRID 0:0

MADRID. Stadion Vicente Calderon - 54,900 gledatelja; Sudac: Milorad Mažić (Srbija)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Mandžukić, Suarez / Ramos, Marcelo

Crveni kartoni: -

ATLETICO MADRID: Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Mario Suarez, Gabi - Arda Turan, Griezmann (od 77. Garcia), Koke (od 83. Torres) - Mandžukić

REAL MADRID: Casillas - Carvajal (od 85. Arbeloa), Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Kroos, James - Bale, Benzema (od 75. Isco), Ronaldo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider