Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka pala iz penala

VIDEO Juveu minimalna prednost, Subašić u odličnom izdanju

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Juventus je na svom stadionu svladao Monaco sa 1:0 (0:0), a jedini pogodak postigao je Arturo Vidal u 57. minuti iz 11-erca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić branio je za Monaco, te nije imao nikakvih izgleda zaustaviti jak udarac Vidala s bijele točke pod samu gredu.

FOTO Sadržajni sudar: Mandži potekla krv, Slovenac radio 'čuda'!

Uzvrat je u Monte Carlu 22. travnja.

Kako se i očekivalo, gosti iz Monaca u utakmicu su ušli s namjerom da čvrstim obrambenim blokom spriječe domaće napade, a potom iz brzih protunapada pokušaju ugroziti Buffona. Takav pristup funkcionirao je savršeno u otvaranju dvoboja kada je Juventus bio potpuno neopasan, dok je Monaco ima dva dobra pokušaja s vrha kaznenog prostora koje je Buffon uspio zaustaviti.

Ipak, kako je utakmica odmicala, tako je Juventus uspijevao pronalaziti pukotine u gostujućoj obrani, a najbolje prilike u prvih 45 minuta nisu iskoristili Tevez i Vidal. Tevez je uspio uputiti udarac s pet metara, ali nije dobro zahvatio loptu i Subašić je je lako uhvatio. U samoj završnici Tevez je lijepo proigrao Vidala koji se ubacio u kazneni prostor Monaca, no Čileanac je iz izgledne pozicije promašio vrata.

I u nastavku prvi je zaprijetio Monaco i to nakon kornera za Juventus, u samo tri poteza Monaco je došao pred vrata domaćih, Bernardo Silva je pucao iskosa sa sedam-osam metara, ali Buffon je sjajno reagirao.

Video: Gol Vidala za pobjedu Juventusa

Samo minutu potom veliku pogrešku napravio je iskusni branič Monaca Ricardo Carvalho koji je na rubu kaznenog prostora rukama oko pasa uhvatio Moratu, a češki sudac Kralovec procijenio je kako se prekršaj dogodio unutar 16-erca i dosudio kazneni udarac za Juventus kojega je Vidal pretvorio u vodstvo.

U posljednjih 20-ak minuta Monaco je odlučio napasti, o čemu svjedoči ulazak napadača Berbatova umjesto braniča Raggija, a samo minutu nakon ulaska na teren Berbatov je imao priliku izjednačiti udarcem glavom, ali nije bio precizan. Trener Juventusa Allegri stoga je krenuo u obranu minimlanog vodstva izvođenjem središnjeg veznog igrača Pirla i uvođenjem stopera Barzaglija. Nakon tih izmjena do kraja niti jedan sastav nije imao veliku priliku za postizanje pogotka.

JUVENTUS - MONACO 1:0 (0:0)

Stadion Juventusa. Gledatelja: 40.000. Sudac: Kralovec (Češka)

Strijelci: 1:0 Vidal (57-11m).

JUVENTUS: Buffon - Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Pirlo (Barzagli, 74), Marchisio - Pereyra (Sturaro, 87), Tevez, Morata (Matri, 83)

MONACO: Subašić - Raggi (Berbatov, 71), Carvalho, Abdennour, Kurzawa, Moutinho, Fabinho, Kondogbia - Dirar (Bernardo Silva, 51), Martial (Matheus, 87), Ferreira-Carrasco

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider