Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ostati neporaženi?

Krcata Kantrida čeka Dinamo: Zadnja velika prepreka Modrima

Reprezentativna stanka i službeno je završila, i sada se okrećemo HNL-u u kojem nas u subotu očekuje novi okršaj Rijeke i Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posebnu težinu dvoboju najboljih momčadi hrvatskog prvenstva, daje činjenica da je riječko gostovanje jedna od posljednjih velikih prepreka Dinama na putu do prvenstvene sezone bez ijednog poraza.

Riječki nogometaši i ove sezone oduševljavaju svoje navijače nastupima na Kantridi. U 12 utakmica imaju 9 pobjeda i samo jedan poraz. Pogađate, baš od Dinama, pa je motiv uoči novog gostovanja prvaka još veći.

Najteži Dinamov HNL ispit

"Kad ti u goste dolazi ekipa koja je neporažena u ligi, onda sigurno to zaslužuje jedan respekt. Ali kad igraš na Kantridi onda to znači da moraš preuzeti odgovornost, rizik i napraviti sve da pobijediš tu ekipu", kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Dolazak na Kantridu za Dinamo predstavlja najteži HNL ispit. Svjestan toga je i golemi Dinamov potencijal - 19-godišnji Marko Pjaca: "Sigurno je najteže gostovanje. Rijeka se sad digla posljednjih godina, imaju odlične igrače i dugu klupu. Mislim da su nam glavni konkurent što pokazuje i tablica i uvijek je teško protiv njih. Pogotovo na Kantridi."

Ovaj krilni napadač posljednjih se mjeseci u potpunosti afirmirao, te postao najopasniji Dinamov igrač: "Ja se nadam da ću opet pomoći ekipi sa što boljom igrom, možda i s kojim golom. Bio bi presretan da to bude tako."

Očekuje se vruća atmosfera

U prethodnih 10 međusobnih susreta Rijeka ima samo jednu pobjedu manje od Dinama. A što se tiče dvoboja na Kantridi, prednost seli na riječku stranu. Dinamo je u posljednjih 10 susreta dohvatio tek 11 bodova. Utakmice pred prepunom Kantridom oduševile su i zimsko napadačko pojačanje - albanskog reprezentativca Bekima Balaja. U tri nastupa pred domaćom publikom zabio je 3 gola.

"Zbog podrške naših navijača, mi kao da 'letimo' na utakmicama, i onda možemo prikazati dobar nogomet", rekao je Bekim Balaj.

A zanimanja za derbi ne manjka. Dapače, očekuje se vruća atmosfera i do kraja popunjene tribine, jer ulaznica više gotovo pa i nema...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider