Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City do stotke u 94. minuti

Kraj sezone Premierlige: Chelsea neće u Ligu prvaka, Swansea ispao!

U posljednjem kolu Premierlige čudesni Mohamed Salah je postavio rekord, a pogodak je postigao i Dejan Lovren.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finalist ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka Liverpool pobijedio je Brighton sa 4:0 u susretu posljednjeg, 38. kola Premierlige, osiguravši plasman u Ligu prvaka i iduće sezone, dok je Chelsea ostao bez vize za elitno natjecanje Starog kontinenta.

Posljednje kolo engleskog nogometnog prvenstva otkrilo je i ime posljednjeg putnika u niži rang natjecanja, a to je Swansea City.

Velšani su i prije zadnjeg kola imali samo teoretske izglede za spas, a nakon domaćeg poraza 1:2 od također, novog drugoligaša Stoke Cityja, ostali su i bez njih. Swansea Cityju je trebala uvjerljiva pobjeda protiv Stoke Cityja, te uvjerljivi poraz Southamptona protiv prvaka Manchester Cityja. Na koncu se ništa od toga nije dogodilo.

Manchester City je pobijedio Southampton sa 1:0 golom Gabriela Jesusa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. City je time potvrdio naslov prvaka sa čak 100 osvojenih bodova što nije uspjelo niti jednom klubu u elitnom razredu otočkog nogometa.

Salah nadmašio Shearera, Ronalda i Suareza

Rekord je oborio i sjajni napadač Liverpoola Mohamed Salah koji je u pobjedi protiv Brighton and Hove Albiona 4:0 postigao svoj 32. pogodak u prvenstvu ove sezone što je novi rekord lige. Salah je do sada dijelio rekord zajedno sa Luisom Suarezom, Alanom Shearerom i Cristianom Ronaldom, no sada je sam na vrhu.

Shearer je 31 gol zabio u sezoni 1995./96. u dresu Newcastle Uniteda, Ronaldo u dresu Manchester Uniteda u sezoni 2007./08., dok je Suarez 31 gol zabio za Liverpool u sezoni 2013./14. godine. Salah je ove sezone u svim natjecanjima zabio 44 gola, što je tri gola manje od rekorda Liverpoola u jednoj sezoni koji je 1984. godine postavio Ian Rush.

Egipatski reprezentativac je postigao vodeći pogodak na utakmici u 26. minuti. Na 2:0 je povisio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren u 40. minuti. Roberston je ubacio s lijeve strane, a Lovren sjajno skočio i s pet metara zabio glavom za drugi gol na utakmici. Dominic Solanke je u 53. minuti zabio za 3:0, a pobjedu Redsa potvrdio je Robertson u 85. minuti.

Golijada na Wembleyju

Dodajmo, kako je Salah dobio i nagradu za igrača godine u Premiershipu, a nedavno je proglašen i za najboljeg nogometaša engleskog prvenstva u izboru udruženja engleskih sportskih novinara.

U najluđoj utakmici kola Tottenham je pobijedio Leicester City sa 5:4. Gosti su vodili 3:1, no Tottenham je okrenuo rezultat u vodstvo 4:3. Gosti su potom izjednačili, a Harry Kane u 77. zabio za konačnih 5:4. Strijelci za londonski sastav bili su Kane (7, 77), Lamela (49, 61) i Fuchs (54-ag), dok su golove za goste zabili Vardy (4, 74), Mahrez (16), Iheanacho (47).

Newcastle je pobijedio Chelsea 3:0 i Bluesi su završili sezonu na petom mjestu bez plasmana u Ligu prvaka, Bez Lige prvaka je ponovno ostao i Arsenal koji je na koncu šesti.

Iz lige ispadaju Stoke City, WBA i Swansea City.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider