Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi Egipćanin ikad

Salah proglašen najboljim igračem Premierlige: Posebno se zahvalio jednom čovjeku

Liverpoolov napadač Mohamed Salah u nedjelju je proglašen najboljim igračem engleske Premierlige postavši tako prvim Egipćaninom te trećim nogometašem Liverpoola kojemu je dodijeljeno ovo priznanje.

Galerija Mohamed Salah slavi sa suigračima (Foto: AFP) Salah i Mane (Foto: AFP) Salah i Mane (Foto: AFP) +2 Mohamed Salah (Foto: AFP)

U utrci sa Salahom za nagradu najboljeg igrača bili su još vratar Manchester Uniteda David de Gea, napadač Tottenhama Harry Kane, branič Burnleyja James Tarkowski te dvojac iz prvaka Manchester Cityja, Kevin De Bruyne i Raheem Sterling.

"Odigrao sam dvije dobre sezone u Romi, ali sam maštao o povratku u Premierligu kako bih se dokazao onima koji su govorili da sam bio promašaj u prvom dolasku", izjavio je Salah preuzimajući nagradu.

Salah je u 35 ovosezonskih nastupa postigao 31 gol i uoči posljednjeg kola glavni je kandidat i za naslov najboljeg strijelca engleske lige, jer ima tri gola prednosti u odnosu na Harryja Kanea, "kralja strijelca" u posljednje dvije sezone.

Uz zahvalu suigračima, 25-godišnji Salah je posebno istaknuo ulogu trener Jürgena Kloppa u njegovom strelovitom igračkom usponu.

"Pomogao mi je mnogo u onome što radim, na terenu i izvan njega. Zahvalan sam mu za sve što je napravio ove sezone", rekao je Egipćanin te dodao:

"Ostale su nam još dvije utakmice ove sezone i samo o njima moramo razmišljati. Iznimno ga cijenim i uvjeren sam da ćemo ove sezone učiniti nešto posebno za naš klub."

Liverpool u posljednjem kolu Premierlige dočekuje Brighton te brani dva boda prednosti u odnosu na Chelsea u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Druga utakmica na koju se referira Salah je, naravno, finale Lige prvaka protiv madridskog Reala, koje je na rasporedu 26. svibnja u Kijevu.

Nagrada za najboljeg igrača Premierlige dodjeljuje se od 1995. godine, a prije Salaha su je u dresu Liverpoola zaradili Michael Owen (1998.) i Luis Suarez (2014.).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider