Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prati ga veliki stručnjak

Još jedan Hrvat na vratima Camp Noua: Naši su budućnost Barcelone!

Barcelona očito cijeni hrvatske nogometaše. Ivanu Rakitiću i Alenu Haliloviću uskoro bi se mogao pridružiti još jedan hrvatski reprezentativac...

Ariedo Braida, član tehničke komisije Barcelone zadužene za sportsku politiku katalonskog kluba, nazočio je milanskom derbiju gdje je gledao hrvatskog reprezentativca i veznjaka Intera Matea Kovačića, pišu katalonski mediji. Braida je na Meazzi budnim okom pratio 20-godišnjeg hrvatskog veznjaka kojeg svim silama želi dovesti na Camp Nou. Nije prvi put da bivši dugogodišnji čelnik Milana uživo „snima“ veliku nadu hrvatskog nogometa.

Osim Barcelone Kovačića u svojim redovima žele vidjeti brojni europski klubovi, kako piše katalonski Sport, uključujući najveće engleske klubove. Barcelona bi uskoro mogla poslati konkretnu ponudu na adresu Intera, u koju bi mogao biti uključen i krilni napadač Barcelone Pedro Rodriguez ili možda Alex Song, koji je trenutačno na posudbi u West Hamu.

Braida se snažno zalaže za dovođenje Kovačića, tvrdi da bi se on idealno uklopio u stil igre „balugrane“ te da bi mogao biti budućnost Barcelone, u kojoj su već dva hrvatska reprezentativca, Ivan Rakitić i Alen Halilović, bivši Kovačićev suigrač u zagrebačkom Dinamu. Kako trenutačno stvari stoje, čini se da će ostatak tehničke komisije i trener Barcelone Luis Enrique prihvatiti Braidov prijedlog.

Braida je doveo u Milan Van Bastena, Gullita, Rijakaarda, Bobana, Kaku...

Nekadašnji generalni direktor Milana jedan je od najzaslužniji ljudi, štoviše, najvažniji uz vlasnika i predsjednika kluba Silvija Berlusconija te njegova prvog zamjenika Adriana Gallianija, za streloviti uspon „rossonera“ krajem 80-tih godina i svu silu trofeja koje osvojio milanski klub u posljednjih tridesetak godina, od čega pet naslova prvaka Europe, što je najuspješnije razdoblje Milana u povijesti. Braida je kao bivši nogometaš, napravio sasvim solidnu karijeru, bio je stručno najpotkovanija osoba Milanova najužeg vodstva. On je predlagao pojačanja Gallianiju, a Berlusconi je kao vlasnik kluba „amenovao“ transfere.

Upravo na Braidovo inzistiranje u Milan su krajem 80-tih stigli nizozemski „dragulji“ Van Basten, Gullit i Rijkaard, koji su uz pomoć talijanskih asova poput Franca Baresija, Donadonija, Virdisa, Paola Maldinija, Costacurte, Tassottija i Ancelottija, povratili staru slavu posrnulom velikanu talijanskog i europskog nogometa. Braida je potom inzistirao na dolasku Zvonimira Bobana i Dejana Savičevića, a kasnije je doveo Ševčenka, Kaku i Thiaga Silvu.

Braidi bi Kovačić mogao biti jedna od prvih velikih akvizicija otkada se prihvatio posla u Barceloni. Talijan ali i katalonski div očito iznimno cijene hrvatske nogometaše!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX