Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško bez navijača

Kovačić: Italija se više boji Hrvatske, negoli mi njih

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Intera Mateo Kovačić izjavio je u srijedu da se Italija više boji Hrvatske, negoli Hrvatska nje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Italija je kvalitetna i zna se dobro braniti. No, ne trebamo se bojati Italije, oni se više boje nas, negoli mi njih", rekao je Kovačić prilikom potpisivanju sponzorskog ugovora HNS-a sa INA-om, koja je ponovno preuzela ulogu generalnog sponzora HNS-a.

U srijedu je počelo okupljanje reprezentacije za kvalifikacijsku utakmicu za EP 2016. protiv Italije, koja će se igrati 12. lipnja na praznom splitskom Poljudu zbog kazne Uefe. Prije toga, 7. lipnja u Varaždinu, Hrvatska će igrati prijateljsku utakmicu s Gibraltarom.

"Bit će veliki hendikep u Splitu bez navijača, navijači su uvijek bili 12. igrač Hrvatske. Bit će teško, ali spremni smo i motivirani za osvajanje sva tri boda, kao što smo pokazali i na San Siru. Znamo što možemo i što hoćemo. Moramo pokazati najbolje od sebe i protiv Gibraltara, i protiv Italije. Drago mi je što ćemo igrati i u Varaždinu, tamo svakako moramo pobijediti, ali i čuvati se ozljeda kako bismo bili pripravni za Italiju", rekao je Kovačić, koji je zajedno sa Andrejom Kramarićem potpisivao navijačima dresove, davao autograme, te se fotografirao s njima.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ne boji se praznog Poljuda. "Bilo bi lijepo imati puni stadion, ali igra se 11 protiv 11, pa kako nama, tako i njima", kazao je Šuker.

Zbog ozljeda protiv Italije neće biti Luke Modrića i Dejana Lovrena, a zbog kartona susret mora propustiti Vedran Ćorluka. "Nekoliko će nam važnih igrača nedostajati, ali mislim da imamo kvalitetne zamjene", dodao je Kovačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider