Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bit će mi čast i privilegija'

Kovač prvi put otkrio sastav i najavio: Mandžukić kapetan!

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju u Varaždinu igra prijateljsku utakmicu protiv Gibraltara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Niko Kovač po prvi je put otkako je sjeo na klupu reprezentacije na press konferenciji otkrio početni sastav.

Subašić na golu, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković i Leovac u obrani, Badelj i Brozović tandem zadnjih veznih, na desnom krilu Pjaca, na lijevom Sharbini te Kovačić na poziciji ofenzivnog veznog iza jedinog klasičnog napadača Mandžukića.

"Neki će, poput Perišića, dobiti odmor te neće krenuti od početka. Imamo pravo na šest izmjena i žao mi je što svi neće dobiti priliku", izjavio je Kovač koji je kapetansku traku odlučio dati Mandžukiću.

"Nema Luke, Darija i Rakete i Mandžo je zasluženo kapetan. Ipak, to nipošto ne znači da je on sad samo četvrti po redu", napomenuo je Kovač.

Mandžukić je bio vrlo zadovoljan takvom odlukom izbornika: "Bit će mi velika čast i privilegija. Dugo sam u reprezentaciji, ponašat ću se kao i dosad", najavio je Mandžo kojeg je zabrinjava što je jako dugo bez pogotka.

"Ne opterećujem se time, a ozljeda koju sam imao je stvar prošlosti. Možda je i to utjecalo na moju formu, ali otkad sam došao ovdje, dobro se osjećam."

Na pitanja novinara hoće li ostati na Vicente Calderonu ili će ovoga ljeta promijeniti klub, nije želio govoriti.

"To ćemo ipak ostaviti za druge prilike. Ovdje sam u reprezentaciji", kazao je Mandžukić dodavši kako će u finalu Lige prvaka navijati za Ivana Rakitića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider