Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Kovač pogodio 'visokim presingom', ali Kramarić bi dotukao Bugare

Hrvatska je pobjedom u Sofiju napravila značajan korak prema Euru i Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri osvojena boda na terenu jednog od favorita skupine kapital su koji „vatreni“ ne bi smjeli ispustiti do kraja kvalifikacija. Izborniku Niki Kovaču zasigurno je pao veliki kamen s leđa. Iako to možda neće priznati, bio je pod velikim pritiskom uoči gostovanja u Bugarskoj. U slučaju poraza stolica bi mu se opasno zatresla. Ovako je Kovač „kupio“ neophodno vrijeme da nastavi mirno raditi i posloži reprezentaciju po svojim željama.

Modrić izudaran kao nikad: 'Ljudi u Hrvatskoj mogu biti zadovoljni'

Kovač pohvalio svoje igrače: 'Ovo je teška, ali velika pobjeda'

Velika tri boda: Hrvatska iščupala pobjedu na vrućem gostovanju u Sofiji!

VIDEO: Bugarski i srpski huligani napali hrvatske navijače prije i za vrijeme utakmice!

Nije Hrvatska odigrala neku veliku partiju na Vasilu Levskom, bilo je rupa u igri hrvatske vrste, pa i trenutaka kada je opasno visjela, no pobjedi se ne treba gledati u zube. Prije svega jer je Hrvatska ipak bila bolja od Bugarske, jasno se moglo vidjeti na čijoj je strani kvaliteta i zbog čega hrvatski nogometaši gotovo listom igraju u velikim pa i najvećim europskim klubovima, dok Bugari uglavnom nose dresove prosječnih ili ispodprosječnih momčadi na svjetskoj razini.

Kovač pogodio 'visokim presingom'

Hrvatski nogometaši su u taktičkom smislu odigrali korektnu utakmicu. Kovač je spremio primjerenu taktiku, vidljivo je bilo da Hrvati inzistiraju na "visokom presingu". Ideja je bila da se bugarski stoperi prisile voditi igru, a vidjelo se kako to izgleda kada oni pokušavaju iznijeti loptu. Bugarima je trebalo dosta vremena da se snađu, griješili su kao početnici u predaji lopte, prekid utakmice došao im je kao naručen da malo srede redove, no ipak do kraja utakmice nisu riješili probleme u pas igri iz jednostavnog razloga što trenutačno nemaju igrače na potrebnoj tehničkoj razini za ovakve utakmice.

Kramarić bi dotukao Bugare

Kovaču se može tek zamjeriti što u završnici utakmice, kada su se Bugari posve otvorili, nije uveo u igru Andreja Kramarića. Izbornik je nakon utakmice istakao da u završnici nije bilo smirenosti kod zadnjeg pasa, no ipak je Hrvatska izradila dvije-tri velike šanse koje bi Kramarić vjerojatno pretvorio u pogodak. Mandžukić je bio raspoložen za asistencije, a Kramarić je u velikoj formi. Njih dvojica već su pokazali da izvrsno surađuju, to bi vjerojatno demonstrirali i protiv Bugara koji su u završnici krenuli naprijed „glavom bez obzira“. Propuštene šanse mogle su skupo stajati Hrvatsku. Ne bi bilo prvi puta da u sučevom vremenu stigne kazna kada promašiš zicere.

Kako god, konzistentnom i homogenom igrom, s puno trke i zalaganja, Hrvatska je zasluženo došla do tri nova boda koja joj širom otvaraju vrata Eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider