Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Smjer je dobar, ali..."

Kopić: Želim vidjeti hrabri Hajduk, imam jasnu ideju u svim fazama igre

Press konferenciju uoči nastavka sezone održao je trener Hajduka Željko Kopić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Željko Kopić se pojavio pred novinarima uobičajeno staložen, bez ikakve euforije, ali pun optimizma uoči nastavka sezone za Hajduk i nedjeljnog gostovanja u Vinkovcima.

"Završili smo s pripremama, zadovoljan sam s većinom stvari što se tiče treninga i utakmica. Čeka nas Cibalia u Vinkovcima, bit će to zahtjevna utakmica, ekipa je u dobrom stanju i vjerujem da ćemo već u toj prvoj utakmici pokazati puno onoga na čemu smo inzistirali u pripremnom periodu pa da dođemo do sva tri boda", započeo je u uvodu Kopić.

Hajduk za Dinamom zaostaje 12 bodova te će do trofeja pokušati doći u Kupu gdje će u polufinalnoj utakmici 27. veljače gostovati kod Lokomotive.

"Znam da je taj Kup bitan, ali ne možemo se fokusirati samo na jedno natjecanje. Meni je bitna svaka utakmica, a u ovom trenutku ona prva koja slijedi, Cibalia."

Mogu li novopridošla pojačanja (Caktaš, Filip, Gyurcso) nadomjestiti odlazak Ante Ercega?

"Već smo nekoliko puta iskomunicirali da je on bio bitan igrač za Hajduk, ali smo se složili i da je bilo potrebno odreagirati. Doveli smo trojicu igrača koji imaju legitimitet odlaska i što se tiče kvaliteta i po svemu onome što su dosad igrali u svojim karijerama. Mijo Caktaš je već bio u Hajduku, a Adam Gyurcso i Steliano Filip imaju status reprezentativaca svoje zemlje što je dobra preporuka. Na njima je da se što bolje adaptiraju na Hajduk i našu sredinu i u konačnici opravdaju očekivanja svih nas."

"Teren? Kako nama tako i Cibaliji"

Hajduk je tražio, a Cibalia odbila prijedlog za zamjenom domaćinstva. Kako to komentirate?

"Vidjet ćemo kakav će teren biti, hoće li oni to dovesti u normalno stanje za igru. Ta priča je za mene završena, kako Cibaliji, tako i nama, teren će svima biti isti. Na nama je da, bez obzira na kvalitetu travnjaka, da se adaptiramo na pravi način."

Na čemu ćete inzistirati u igri i što očekujete u nastavku sezone?

"Želim vidjeti hrabrog Hajduka, koji želi napadati i dominirati, koji ima jasnu ideju kako igrati u svim fazama igre, na tome smo dosta radili, ali ja sam svjestan da mi imamo još puno prostora za napredak."

Kopić je izvijestio o zdravstvenom biltenu u Hajdukovoj svlačionici.

"Futacs i Carbonieri su u posebnom programu, Memolla mora na operaciju, Filip i Tudor su u procesu oporavka, a određenih problema ima i Bosančić. Većinu njih očekujem vrlo brzo na terenu. Futacsev povratak ide u skladu s predviđanjima, s Carbonierijem malo sporije, ali vjerujem da će se obojica vratiti na teren u pravom izdanju."

Franck Ohandza je nominalno prvi napadač, ali još uvijek nije produžio ugovor koji mu istječe u ljeto.

"Sretan sam što je odradio kompletne pripreme bez da je izostao s ijednog treninga, što je već u prijateljskim utakmicama pokazao zavidnu razinu forme. On je jako pozitivan, ima kvalitetnu energiju. A što se tiče njegovog statusa, morat ćete pričekati i razgovor sa sportskim direktorom."

Na koncu je Kopić poslao poruku:

"Ni u jednu utakmicu nećemo ići s kalkulacijama, to u pravilu nikad ništa dobrog ne donese. Idemo prvo na Cibaliju, a onda se okrećemo Dinamu, Slaven Belupu, Lokomotivi..."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider