Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kritična pozicija

Guardiola u panici i želi samo njega: Evo za koga City daje 100 milijuna eura!

Manchester City traži pojačanja nakon serije loših rezultata i strmoglavog pada na ljestvici Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola pomalo panično traži od čelnika Manchester Cityja da mu nabave adekvatno pojačanje u veznom redu, pišu engleski i španjolski mediji.

Da nije zadovoljan izborom u tom djelu terena, govori i podatak da je reaktivirao Yayu Tourea s kojim već odavno nije u najboljim odnosima, te se pretpostavljalo da će ga se riješiti još ljetos. Potraga za pojačanjima intenzivirala se nakon serije loših rezultata „građana“ i strmoglavog pada na ljestvici Premierlige.

Sportski direktori Manchester Cityja pokrenuli su sveobuhvatnu kampanju, razletjeli su se Europom ne bi li pronašli odgovarajuće igrače koji bi zadovoljili Guardiolin istančani ukus.

Navodno je Guardiolina najveća želja Koke, 24-godišnji veznjak Ateltico Madrida i španjolske reprezentacije. Katalonac inzistira na Kokeu, ali  Englezima neće biti lako doći do njega.

Kokea žele mnogi veliki europski klubovi, među njima i Barcelona koja je iskazala otvoreni interes prije nego što je potpisao produženje ugovora s Atleticom prije dvije godine.

Odštetna klauzula za Kokea iznosi čak 150 milijuna eura, jednako kao i za napadača Atletica Antoinea Griezmanna, kojeg bi rado željeli vidjeti u svojim redovima gotovo svi najveći engleski klubovi.

Koke se u nekoliko navrata vrlo pozitivno izrazio o trenerskim kvalitetama Guardiole, tako da na tom planu ne bi bilo nikakvih problema. Međutim, Manchester City nema namjeru isplatiti Atleticu kompletnu odštetnu klauzulu, što znači da će se morati pristupiti dugotrajnim pregovorima kako bi se dogovorila cijena koja bi zadovoljila „rojiblancose“.

U ovom trenutku se čini kako Atletico neće dati Kokea ispod 100 milijuna eura, a to je navodno otprilike cijena do koje su „građani“ spremni licitirati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider