Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve zbog jednog razloga

Englezi probili sve granice: Potrošili rekordnih 1.165 milijardi funti

Engleski prvoligaši su zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka potrošili više od 155 milijuna funti i tako dosegnuli rekordnih 1.165 milijardi funti u cijelom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčadi Premierlige potrošile su zajedno 1.005 milijardi funti do 8.30 sati u srijedu 31. kolovoza, premašivši prošlogodišnji iznos od 870 milijuna funti, prenosi BBC.

Čak 13 prvoligaša je ove godine srušilo vlastite rekorde u transferima, a jedan od razloga ovako povećane potrošnje je činjenica da je 20 klubova Premierlige zaradilo rekordnih 5,1 milijardi funti od prodaje televizijskih prava ove sezone.

"Kao što je bio slučaj prijašnjih godina, povećanje prihoda od prodaje televizijskih prava, počevši od ove sezone, je glavni pokretač ove potrošačke moći u prijelaznom roku", kazao je Dan Jones, partner u reviziijskoj tvrtki Deloitte.

Rekordni transfer u visini od 89 milijuna funti ostvario je ove sezone Manchester United koji je iz Juventusa doveo Paula Pogbu. Sljedeći po visokim transferima je Manchester City koji je Evertonu platio za Johna Stonesa 47,5 milijuna funti i Schalkeu 37 milijuna funti za Leroya Sanea.

Slijedi Arsenal koji je za Shkodrana Mustafija (Valencia) i Granita Xhaku (Borussia Mönchengladbach) izdvojio ukupno 70 miljuna funti. Chelsea je platio PSG-u 34 miljuna funti za Davida Luiza i 33 milijuna Marseilleu za Michyja Batshuayija, a Liverpool također 34 milijuna funti Southamptonu za Sadia Manea. Tottenham je doveo Moussu Sissoka iz Newcastlea za 30 milijuna funti, a za isti iznos je N'Golo Kante prešao iz Leicester Cityja u Chelsea.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider