Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nesretan u Bayernu

Liverpool sprema veliki transfer: 'Otac i sin' opet zajedno!

Jürgen Klopp želi dovesti u Liverpool veznjaka Bayerna Marija Götzea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kreativni veznjak Bayerna Mario Götze (23) mogao bi na ljeto preseliti u Liverpool, piše engleski Sun.

Götze je navodno najveća želja menadžera Liverpoola Jürgena Kloppa, bivšeg Götzevog trenera dok su obojica bili u Borussiji Dortmund.
U statusu najveće nade njemačkog nogometa Götze je s Westfalena preselio na Allianz Arenu 2013. u transferu teškom 37 milijuna eura, no karijera mu se u Bayerna nije razvijala na željeni i očekivani način. Zlatni dečko njemačkog nogometa, koji je u Brazilu 2014. donio Njemačkoj četvrti naslov svjetskog prvaka zabivši Messijevoj Argentini u produžetku finala jedini gol na utakmicu, nije se uspio nametnuti Bayernovu treneru Pepu Guardioli.

Guardiola 'zavario' Götzea za klupu

Götze je u Bayernu pod komandom katalonskog trenera igrao na kapaljku i prije no što su se rasprele priče o manjku motiva i lošoj tjelesnoj spremi. Kakav mu je trenutačni status kod Guardiole najbolje govori sekvenca s posljednje utakmice Bayerna u Bundesligi protiv Kölna. Iako je Guardiola nakon šokantne utakmice s Juventusom u osmini finala Lige prvaka odmarao gotovo pola momčadi, Götze opet nije dobio priliku.

„Guardiola je napravio promjene na četiri pozicije, pa ipak je Götze i dalje na klupi svih 90 minuta. Halo Engleska, budi spremna“, napisao je post na Twitteru ekspert za njemački nogomet Jan Aage Fjortoft, koji je uvjeren da će Götze na ljeto prijeći na „Otok“, najvjerojatnije u redove Liverpoola.

„Klopp je Götzeov nogometni otac. 'Hej sine, opet ću te napraviti velikim i sretnim. Pridruži mi se na Anfieldu'“, dodao je Fjortoft jasno aludiravši gdje bi Götze mogao nastaviti karijeru.

Liverpool daleko od Lige prvaka

Logično je zaključiti da bi se Götze možda mogao predomisliti i ostati u Bayernu jer Guardiola na ljeto prelazi u Manchester City, no čini se da mladi Nijemac nije zadovoljan ni stavom Bayernovih čelnika koji se nisu previše trsili da mu se poboljša status kod Guardiole. Ako se Götze odluči prijeći u Liverpool, sljedeće sezone vjerojatno neće igrati u Ligi prvaka, što bi mogla biti otegnuta okolnost za realizaciju transfera.

Nakon poraza Liverpoola kod Southamptona u posljednjem kolu Premierlige, Liga prvaka za „Redse“ ostaje teško dohvatljiva. Liverpool je tek deveti na ljestvici. Četvrtoplasirani Manchester City bježi mu sedam, a peti i šesti West Ham i Manchester United šest bodova. Dobra vijest za Liverpool je što ima utakmicu manje u odnosu na tri spomenuta kluba.

„Nisam izgubio vjeru. Ako pobijedimo sve do kraja, mislim da bismo mogli izboriti Ligu prvaka. To će biti jako teško, ali ne i nemoguće“, izjavio je Klopp koji se očito još uvijek nada, ali ta je nada na prilično klimavim nogama.

Liverpool može do Lige prvaka i kroz Europsku ligu, što je realnije, ali Klopp u sljedećem kolu mora izbaciti svoj bivši klub Borussiju Dortmund, koja igra u velikoj formi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider