Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nastavak rivalstva

Špijunaža se skupo plaća: Klopp bocnuo Guardiolu uoči velikog derbija!

Pep Guardiola bio je u utorak navečer na tribini Anfielda gdje je pozorno pratio svog idućeg suparnika Liverpool...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Silvestrovo se igra jedna od najuzbudljivijih utakmica cijele sezone u engleskoj Premierligi. Liverpool Jürgena Kloppa će na svom Anfieldu ugostiti Manchester City Pepa Guardiole. Riječ je o utakmici drugo i trećeplasirane momčadi s prvenstvene ljestvice, koje razdvaja tek jedan bod, te o susretu dva najefikasnija sastava lige!

Dodatnu draž dvoboju donosi i činjenica da na klupama Redsa i Građana sjede dvojica ponajboljih trenera današnjice - Klopp i Guardiola. Potonji je u utorak bio na tribini Anfielda i pratio je Liverpoolovo gaženje Stoke Cityja (4:1). Nakon utakmice je novinare zanimalo što Klopp misli i tome da je Guardiola osobno došao pogledati njegovu momčad.

"Ne znam da li to znači da nas iznimno poštuje, ali ja njih poštujem. Međutim nikada nisam bio na Cityjevom stadionu da bih gledao utakmicu. Samo sam išao igrati", rekao je Klopp pa u šali bocnuo Katalonca.

"Možda je došao pogledati dobar nogomet".

Kloppa i Guardiolu rivalstvo veže još od 2013. godine kada su bili treneri na klupama Borussije Dortmund i minhenskog Bayerna. Od ljeta 2013. pa sve do travnja 2015. godine odigrali su osam međusobnih susreta i rezultat je u konačnici bio neriješen - 4:4!

Mnogi već trljaju ruke i jedva čekaju dvoboj Liverpoola i Cityja. Kao što smo spomenuli riječ je o dvije najefikasnije momčadi u ligi, ali i o dvije najpropusnije obrane među prvih osam sastava s prvenstvene ljestvice. Pogoci su u svakom slučaju zagarantirani, a ni lijep i atraktivan nogomet ne bi trebao izostati.

Sastav koji izgubi vrlo će vjerojatno izgubiti jednu poziciju jer će ga u slučaju svoje pobjede protiv Crystal Palacea prestići Arsenal, te će dodatno zaostati za Chelseajem koji i u idućem kolu, nakon ogleda protiv Bournemoutha, ima lakšeg suparnika pred svojim navijačima - Stoke City.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider