Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kina želi Mundijal 2018. ili 2022.

Nakon sjajno organiziranih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Pekingu, Kina se zainteresirala i za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA bi danas trebala objaviti detalje procedure za kandidaturu, a potom će vodeći ljudi Kineskog nogometnog saveza donijeti konačnu odluku.

'Bilo bi sjajno kada bi Kina ugostila najbolje nogometaše svijeta, no još uvijek nismo donijeli konačnu odluku krećemo li u kandidaturu. No, zanimanje postoji', potvrdio je glasnogovornik Dong Hua.

Interes za organizaciju World Cupa 2018. godine pokazale su zajedno Belgija i Nizozemska, te Engleska, SAD, Meksiko, Španjolska i Australija.

U Kini vjeruju kako bi imali velike izglede za dobivanje organizacije, posebice nakon velikog uspjeha s Olimpijskim igrama, te sve većeg otvaranja kineskog tržišta zapadnim kompanijama. 

Plus je i to što su stadioni već danas spremni ugostiti najbolje reprezentacije svijeta. Peking ima dva sjajna objekta - Ptičje gnijezdo sa 80.000 mjesta, te Radnički stadion sa 64.000 mjesta. Za potrebe Olimpijskih igara preuređen je i stadion u Šangaju čiji je kapacitet 56.000, te stadioni u Tianjinu (54.000), Shenyangu (60.000) i Qinhuangdau (31.000). 

U Kini je nedavno održano i Svjetsko prvenstvo nogometašica, a utakmice su se igrale u Chengdu (42.000), Hangzhou (51.000) i Wuhanu (60.000).

'Ako smo uspjeli organizirati Olimpijadu uvjereni smo kako bi i Mundijal protekao bez problema', odlučni su Kinezi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider